Kryptokeskustelu.org

Yleistä kryptovaluutoista => Media ja some => Aiheen aloitti: Markettilippis - La 11.08.2018 klo 11:44:19

Otsikko: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - La 11.08.2018 klo 11:44:19
Selain haastaa isompiaan vannomalla lohkoketjun nimeen – kryptovaluuttakauppa käy pian ilman liitännäisiä

Opera-selain yrittää nostaa osakkeitaan kryptovaluuttasijoittajien keskuudessa tarjoamalla uutta ominaisuutta työpöytäversiossaan, uutisoi The Next Web.

Operasta tulee ensimmäinen selain, jonka työpöytäversioon tulee tarjolle kryptorahalompakko. Näin ollen tarve kolmanten osapuolten liitännäisille katoaa.

Työpöytäversion lompakko on yhdistetty käyttäjän puhelimeen, jossa Operan Android-version kryptovaluuttalompakko on ollut käytettävissä jo kesäkuusta lähtien. Kryptokaupan voi tehdä työpöytäselaimessa, minkä jälkeen vahvistaminen tapahtuu biometrisesti puhelimen sormenjälkilukijalla.

Operan ethereum-kryptovaluuttaa tukeva mobiililompakko liitetään työpöytäselaimeen qr-koodin avulla.

"Uskomme, että lohkoketjuteknologia tulee mullistamaan internetin", sanoo Operan selainpomo Krystian Kolonra.

Operan mukaan kryptovaluuttaintegraatio on luvassa selaimen työpöytäversion käyttäjille "lähiaikoina".

tivi.fi/Kaikki_uutiset/selain-haastaa-isompiaan-vannomalla-lohkoketjun-nimeen-kryptovaluuttakauppa-kay-pian-ilman-liitannaisia-6735511 (http://tivi.fi/Kaikki_uutiset/selain-haastaa-isompiaan-vannomalla-lohkoketjun-nimeen-kryptovaluuttakauppa-kay-pian-ilman-liitannaisia-6735511)
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - La 11.08.2018 klo 11:46:28
Lohkoketjuhanke lyhensi laivakuljetuksia jopa 40 prosenttia – IBM ja jättivarustamo hyödyntävät kryptovaluutoista tuttua teknologiaa

Lohkoketjua on tarjottu ihmeidentekijäksi jo lähes kaikkeen mahdolliseen. IBM ja jättivarustamo Maersk eivät ole jääneet spekuloimaan tulevalla, vaan ovat pyörittäneet omaa lohkoketjuprojektiaan jo vuoden.

TradeLens-nimisen projektin kerrotaan jo nyt lyhentäneen rahdin laivakuljetuksia peräti 40 prosentilla. Pienillä panostuksilla tuloksia ei kuitenkaan ole saatu aikaan, pelkästään IBM:n lohkoketjuryhmässä työskentelee 1600 ihmistä.

Kyseistä yksikköä johtavan Marie Wickin mukaan valtaisa ajansäästö syntyy pelkästään turhan paperinpyörittelyn karsimisesta. Kun kaikki tieto on kaikkien sitä tarvitsevien saatavilla välittömästi ja lohkoketjutekniikan ansiosta oikeaksi todistettuna, sujuu rahdin liike ennennäkemättömän sutjakasti. Aiemmin esimerkiksi kukkalähetys Mombasasta Rotterdamiin vietti enemmän aikaa satamissa kuin merillä, kertoo asiasta uutisoinut Cnet.

Aiemmat sähköiset järjestelmät kuten EDI eivät ole tarjonneet yhtä laajaa pääsyä alusten ja rahdin tietoihin, kertoo puolestaan Techcrunch. Lohkoketjusta saa helposti esiin kaikki mahdolliset tiedot milloin tahansa.

Vaikka lohkoketjuja on tunnetusti vaikea ellei mahdoton väärentää, ei väärinkäytöksiltä voida kuitenkaan täysin välttyä. Mikäli jo lähtösatamassa järjestelmään syötetään virheellistä dataa, uusi tekniikka ei osaa sitä automaattisesti korjata. Epäilyttävältä vaikuttavaa kirjausta voidaan kuitenkin tarkkailla useissa eri vaiheissa, jolloin kiinnijäämisen riski on perinteisiä menetelmiä suurempi.

kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/82yFRsyz?ref=ampparit:cb69&ext=ampparit (http://kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/82yFRsyz?ref=ampparit:cb69&ext=ampparit)
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Ke 22.08.2018 klo 09:09:57
Kryptovaluuttamarkkinat ovat romahtaneet alkuvuodesta – arvosta kadonnut yli 600 miljardia dollaria

Marketwatchin mukaan kaikki suurimmat valuutat ovat ottaneet alkuvuonna osumaa.

Kryptovaluuttojen markkina-arvot ovat romahtaneet alkuvuoden huippulukemista, kertoo Marketwatch.
CoinMarketCap-sivuston tietojen mukaan kaikkien kryptovaluuttojen yhteenlaskettu arvo kipusi vuoden alussa parhaimmillaan 829 miljardiin dollariin.
Tammikuun huippupäivinä kryptovaluuttamarkkina oli arvokkaampi kuin teknologia-alan jättiläiset. Amazon, Facebook, Alphabet ja Microsoft jäivät kaikki markkina-arvossa mitattuna jälkeen kryptovaluutoista.
Nyt kryptovaluuttojen yhteenlaskettu arvo on romahtanut yli 600 miljardia dollaria eilisen alle 200 miljardiin dollariin, mikä tarkoittaa paluuta viime vuoden marraskuun lukemiin.
Viidestä suurimmasta kryptovaluutasta jokainen on menettänyt yli puolet arvostaan.
Pahiten osumaa on ottanut ripple, jonka arvosta on lähtenyt 88 prosenttia vuoden alusta mitattuna. Suurimman kryptovaluutan bitcoinin arvo on laskenut samalla aikavälillä 57 prosenttia.

Marketwatchin mukaan viime vuoden huima innostus on vaihtunut pettymykseksi osittain siksi, että suotuisat lainsäädäntömuutokset ovat jääneet toteutumatta.
Kova isku valuuttojen ystäville on ollut arvopaperimarkkinoita valvovan SEC:n nihkeä suhtautuminen pörssinoteerattuja bitcoin-rahastoja kohtaan.
Viranomainen hylkäsi 26. heinäkuuta toistamiseen Cameron ja Taylor Winklewossin rahastohakemuksen. Sijoittajakaksosten hankkeen lisäksi SEC on viivästyttänyt kahden muun rahastohakemuksen käsittelyä syyskuun loppuun.

Bitcoiniin uskotaan edelleen
Huolimatta kovasta pudotuksesta kryptovaluuttojen markkinat ovat edelleen viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suuremmat. Jotkut analyytikot ovatkin tyynnytelleet valuuttoihin liittyviä huolia.
"En usko, että olemme vielä syklin lopussa ja voin nähdä bitcoinin sekä muiden kryptovaluuttojen jatkavan laskuaan ennen merkittävää paluuta takaisin ylös", Investing.comin analyytikko Clement Thibault sanoo Marketwatchille.
Kryptovaluuttoihin sijoittavan Digital Currency Groupin toimitusjohtajan Barry Silbertin mukaan bitcoinin pitkän aikavälin näkymät näyttävät hyvältä, mutta uudet tulokkaat eivät herätä hänessä luottamusta. Silbert totesi heinäkuussa, että uusista kryptovaluutoista 99 prosenttia on arvottomia.
Kryptovaluutta ethereumin perustaja Joseph Lubin sanoi Bloombergin haastattelussa, että kryptovaluuttojen kohdalla on nähty kuusi kuplaa, jotka ovat lopulta osoittautuneet pieniksi värähtelyiksi kurssikäyrällä. Hän syyttää kurssivaihteluista keinottelijoita.
"Jokaisen kuplan kohdalla olemme nähneet erittäin jyrkän lisääntymisen aktiviteetissa ja sen näemme myös nyt", Lubin sanoo.
Väitteelle löytyy tukea, sillä finanssijätti UBS:n raportin mukaan spekulatiivinen kysyntä selittää 70 prosenttia ykkösvaluutta bitcoinin hintavaihteluista.

Suomen Pankin digitalisaation neuvonantaja Aleksi Grym totesi heinäkuussa, että sijoituskohteena suosiotaan kasvattaneiden kryptovaluuttojen kutsuminen valuutoiksi on illuusio.
"Bitcoinin kohdalla on jännä, että siitä puhutaan välillä sijoittamiskohteena ja välillä rahana. Ne ovat kuitenkin toisensa poissulkevia asioita: ei voi olla samaan aikaan tuottava sijoitus ja likvidi vaihdannan väline. Ei kukaan hanki seteleitä sijoittamismielessä", Grym sanoi.

kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/QqZp9t34?ref=ampparit:65a7&ext=ampparit (http://kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/QqZp9t34?ref=ampparit:65a7&ext=ampparit)
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Ke 22.08.2018 klo 09:13:23
Nvidia: Kryptovaluuttojen louhintabuumi on ohi

Grafiikkapiirivalmistaja Nvidia julkisti vahvan tuloksen torstaina. Silti kurssi laski, koska kryptovaluuttojen louhintabuumi näyttää olevan tältä erää ohi.
Näytönohjainten ja grafiikkapiirien valmistaja Nvidia julkisti torstaina huhti–kesäkuun lukunsa. Yhtiön nettotulos ylsi toisella neljänneksellä 1,1 miljardiin dollariin, kun vertailukaudella vuotta aiemmin se teki 583 miljoonan dollarin tuloksen.
Liikevaihto huhti–kesäkuussa nousi 3,12 miljardiin dollariin, missä on 40 prosentin kasvu vuodentakaisesta vertailukaudesta.
Factsetin 25 analyytikolta keräämä konsensusennuste odotti Nvidialta 3,1 miljardin liikevaihtoa, joten yhtiö osui varsin tarkasti ennusteisiin. Nvidian oma ohjeistus oli 3,04–3,16 miljardia dollaria.

Käytännössä Nvidia rikkoi myyntiennätykset kaikilla yhtiön liiketoiminta-alueilla eli Datacenter-, Gaming-, Professional Visualization- ja Automotive-yksiköissä.
Nvidian osakekohtainen tulos nousi 0,92 dollarista 1,76 dollariin. Analyytikot odottivat 1,85 dollarin osakekohtaista tulosta.
Vahvoista luvuista huolimatta ensisijainen huomio tulosjulkistuksessa kiinnittyi kryptovaluuttatuotteiden potentiaalin sulamiseen.
Nvidian talousjohtaja Colette Kress kertoi tulosjulkistuksen yhteydessä, että yhtiö laskee edelleen kryptovaluuttojen louhintaan liittyvien tuotteiden myyntiennusteita.
Kress on jo aiemmin ollut varauksellinen sen suhteen, kuinka pitkään kryptovaluuttojen louhinnan tuoma kysyntä jatkaa kasvamistaan. Toisella neljänneksellä niiden myynti petti.
”Liikevaihtoennustettamme kryptovaluuttoihin liittyville tuotteille oli laskettu 100 miljoonaan dollariin, mutta lopullinen liikevaihto jäi 18 miljoonaan”, Kress totesi.

Nvidia on aiemmin uskonut, että kryptovaluutoista tulee tänä vuonna merkittävä ajuri liikevaihdon kasvulle. Nyt se kuitenkin ennustaa, ettei odotettua kasvua nähdä.
Vielä vuosi sitten Nvidian toimitusjohtaja Jensen Huang oli erittäin innostunut kryptovaluuttamarkkinasta. Tämän vuoden toukokuussa into alkoi laantua, ja nyt tuli totuus vastaan.
”Siinä tapauksessa hyödyimme muutaman viimeisen vuosineljänneksen ajan epätavallisesta kasvusta, jota kryptot toivat”, Huang totesi eilisen tulosjulkistuksen yhteydessä.
”Vuoden alussa ennustimme, että kryptoilla tulee olemaan merkittävä osuus koko vuoden liikevaihdosta, mutta nyt ennustamme sen jäävän loppuvuonna mitättömälle tasolle”, Huang jatkoi.

Nyt Nvidian huomio kohdistuu ensisijaisesti pelaajille tarkoitettujen Turing-näytönohjainten lanseeraukseen. Turing seuraa edellistä Pascal-näytönohjainarkkitehtuuria.
Nvidian osakekurssi reagoi eiliseen tulokseen välittömällä yli viiden prosentin laskulla, joka kuitenkin loiveni pörssipäivän päätteeksi 0,63 prosenttiin. Torstain päätöskurssi oli 257,44 dollaria.
Osake ehti käydä ennen tulosjulkistusta jo 260 dollarin yläpuolella, joten odotukset oli viritetty todella korkealle. Vuodessa Nvidian kurssi on noussut 33 prosenttia.

arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/nvidia-kryptovaluuttojen-louhintabuumi-on-ohi-6737049 (http://arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/nvidia-kryptovaluuttojen-louhintabuumi-on-ohi-6737049)
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Pe 7.09.2018 klo 13:42:00
Bitcoin jyrkässä laskussa – Kryptovaluuttojen käyttäjäkunnan leviäminen takkuilee


Kryptovaluutan arvo on laskenut tänään yli yhdeksän prosenttia sen jälkeen, kun tieto Goldman Sachsin omien kryptosuunnitelmien lykkäämisestä levisi.

Kryptovaluutta Bitcoinin arvo on ollut tänään enimmillään yli yhdeksän prosentin laskussa. Yhden Bitcoinin hinta liikkui kello 14.35 kryptovaluuttojen markkina-arvoa seuraavan CoinmarketCapin mukaan 6425 dollarissa.

Muista tärkeimmistä kryptovaluutoista Ethereumin, Bitcoin Cashin, EOS:n, Litecoinin, Cardanon ja Moneron kurssit olivat yli kymmenen prosentin laskussa.

Kryptovaluuttojen yhteenlaskettu markkina-arvo liikkuu noin 200 miljardissa dollarissa, kun enimmillään kryptovaluuttamarkkinan arvo kävi tammikuussa yli 800 miljardissa dollarissa.

Bitcoinin arvo on nyt lähellä alhaisinta tasoaan yhdeksään kuukauteen.

Pudotuksen taustalla on Business Insiderin eilinen uutinen yhdysvaltalaisen finanssitalo Goldman Sachsin suunnitelmista lykätä oman kryptovaluuttaosaston aloittamista.

Hongkongilaisen OSL:n digitaalisten varojen päätreidari Ryan Rabaglia kommentoi Bloombergille, että Goldman Sachsin nimellä on painoarvoa ympäri maailmaa.

"Kun ihmiset näkevät nimen, heidän silmänsä voivat syttyä, kun he tajuavat isomman pelurin tulleen mukaan", Rabaglia sanoo Bloombergille.

Goldman on ollut suurista finanssitaloista eniten julkisuudessa kryptovaluuttojen sijoituspalveluiden selvittämisen osalta. Tieto suunnitelmien mahdollisesta lykkäämisestä on laskenut kryptovaluuttamarkkinoiden orastavaa innostusta suurien institutionaalisten sijoittajien osallistumisesta kryptovaluuttojen vaihdantaan.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Wäinämöinen - To 13.09.2018 klo 11:42:28
Puhkesiko kryptovaluutan kupla? Bittiraha syöksyy, pahempi romahdus kuin dotcom-tuho


Koko bitcoinin olemassaolon ajan epäilijät ovat sanoneet, että kryptovaluutat ovat kupla ja jossain vaiheessa se kupla puhkeaa. Se hetki saattaa olla nyt.

Bloomberg kertoo, että kryptovaluuttojen arvot ovat syöksyneet holtittomasti koko vuoden. MVIS CryptoCompare Digital Assets 10 Index sanoo, että tammikuun huippuhinnoista on lasketeltu alas jopa 80 prosenttia.

Tomahduksen vauhti ylittää it-kuplan tuhoutumisen järistykset. Nasdaqin mukaan it-romahdus ylsi vain 78 prosentin laskuun vuonna 2000.

Keskiviikkona 12. syyskuuta pahin syöksykierre kohtasi ethereum-bittirahaa. Sen arvo tipahti kuusi prosenttia yhdessä ainoassa päivässä, ja kuukauden aikana se on lasketellut alas jo 40 prosenttia.

Kryptovaluuttojen kokonaisarvo on vaipunut syvyyksiin. Vajaan vuoden aikana bittirahojen yhteisarvosta on haihtunut ilmaan jo 640 miljardia dollaria, ja jäljellä arvioidaan olevan enää 187 miljardin taalan edestä bittivaluuttoja.

Tällä hetkellä bitcoinin arvo on noin 5500 euroa, eli alle kolmannes joulukuisista huippuhetkistä. Toisiksi suosituin kryptovaluutta, ethereum, yltää 160 euroon, eli sen arvo on puolittunut vuoden 2017 parhaista päivistä.

Näin pahan romahduksen jäljiltä moni kryptovaluutta ei enää toivu. London for Markets.comin päämarkkina-analyytikko Neil Wilson uskookin, että vähiten kärsinyt vie lopulta voiton kotiin.

”On hyvin todennäköistä, että voittaja nappaa koko markkina-alueen – tällä hetkellä näyttäisi siltä, että se on bitcoin”, Wilson kuittaa.

”Ennen kuin kryptorahalla voi maksaa verot, se on viime kädessä turha sijoituskohde”, Wilson lataa.

”Jotkut ihmiset tienaavat hurjat rahat, mutta useimmat eivät.”

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/puhkesiko-kryptovaluutan-kupla-bittiraha-syoksyy-pahempi-romahdus-kuin-dotcom-tuho-6740558

----

Johan se kupla on puhjennut monta kertaa jopa toimittelijoidenkin mielestä, eikä ole edes ensimmäinen kerta kun Bitcoin sukeltaa 80 %, joten tuskin tässä kauheasti kannattaa alkaa panikoimaan. Ihan hyvää FUDia kyllä, pääsevät toimittelijat huutelemaan "mitä mää sanoin!", kunnes taas lähtee sykli uuteen nousuun ja voidaan alkaa povaamaan sitä kuplan puheamista. Jotain jotain karavaanit ja koirat.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - To 20.09.2018 klo 09:09:07
Bitcoineilla upporikkaaksi – 1% omistaa yli puolet bitcoineista, mutta keitä he ovat?

Kryptovaluuttojen omistajien selvittäminen ei ole lainkaan yksinkertainen asia. Mielenkiintoa omistajien suuntaa lisää tieto, että valtava bitcoin-omaisuus on oikeastaan hyvin harvojen hallussa.

Asiasta kirjoittaa The Next Web lohkoketjuja tutkivan Diarin tietojen perusteella. Niiden mukaan peräti 55 prosenttia maailman bitcoineista lepää virtuaalilompakoissa, jotka muodostavat vain 1 prosentin lompakoiden kokonaismäärästä.
Nykykurssilla noiden omistusten kokonaisarvo huitelee 100 miljardissa dollarissa.
Bitcoinit usein kirjaimellisesti lepäävät näissä lompakoissa, sillä merkittävää osaa niistä ei ole ikinä liikuteltu minnekään. Esimerkiksi tästä ”bitcoin-pohattojen” joukosta 42 prosenttia ei myynyt omistuksiaan lainkaan silloin, kun kurssi oli korkeimmillaan.

Ketkä näiden omaisuuksien päällä sitten istuvat? Diar arvelee, että ainakin osittain ne saattavat olla kryptovaluuttapörssien vararahastoja. Toki joukossa voi olla myös todella rohkeita optimisteja, jotka odottavat bitcoinin arvon kohoavan vielä uusiin korkeuksiin.
Diar mainitsee myös, että osa maailman bitcoineista on jo kenenkään tavoittamattomissa. Ne ovat voineet jäädä virtuaalilompakoihin, joihin ei ole enää pääsyä, kun onnettomat haltijat unohtavat kirjautumistietojaan.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Ke 26.09.2018 klo 09:09:45
Kryptovaluuttaa köyhille? – YK haluaa hyödyntää lohkoketjuja rahalahjoituksiin

Lohkoketjuista voi olla hyötyä paitsi pankeille myös hyväntekijöille. Yhdistyneet kansakunnat on nimittäin alkanut selvittää, miten lohkoketjuja voitaisin hyödyntää kehittyvien maiden auttamisessa. Asiasta uutisoi The Next Web.
Hankkeesta kerrottiin käynnissä olevassa YK:n 73. yleiskokouksessa New Yorkissa.
Mukana hankkeessa on hyväntekeväisyysjärjestö Blockchain Charity Foundation (BCF), jonka tavoite on kehittää lohkoketjuteknologiaa sosiaalisten ongelmien ratkaisijana. Voittoa tavoittelemattoman BCF:n perustivat aiemmin tänä vuonna kryptopörssi Binance ja Maltan presidentin rahasto.

BCF:n johtaja Helen Hain mukaan lohkoketjuja hyödyntämällä voitaisiin kuroa maailman tuloerot umpeen.
YK:n yleiskokouksessa BCF esitteli hajautetun hyväntekeväisyys alustansa, jossa lahjoitukset voidaan jäljittää koko matkan lahjoittajalta loppukäyttäjälle.
Lohkoketjun käyttö viitaisi siihen, että lahjoitukset tehdään kryptovaluutalla. Kryptovaluuttojen arvot kuitenkin heilahtelevat rajusti, mikä vaikeuttaa lahjoitusten arvottamista. Tätä ongelmaa esityksessä ei kuitenkaan käsitelty.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Ke 26.09.2018 klo 09:11:12
Kryptosijoittajat kuulolle – Operalta tulossa lohkoketjuselain, jossa on sisäänrakennettu kryptolompakko

Opera on tuomassa Ethereum-lohkoketjuun perustuvan selaimensa työpöytälaitteille, kirjoittaa The Next Web. Selain on suunnattu erityisesti kryptovaluutan haltijoille, sillä siinä on sisäänrakennettu kryptolompakko. Aluksi selain on kuitenkin vain betatestaajien saatavilla.
Opera Labs -nimisellä selaimella pystyy muun toiminnan ohessa hallinnoimaan Ethereum-varojaan ja etsiä hajautettuja sovelluksia eli ’dappeja’ natiivisti.
Työpöytäselaimen voi yhdistää Android-puhelimesta löytyvään Opera-selaimeen. Tämän ansiosta jokainen Ethereum-siirto tai -viesti tulee vahvistaa puhelimen sormenjälkilukijalla.

Operan mukaan kryptolompakon yksityisavaimet tallennetaan älylaitteeseen eikä niitä koskaan lähetetä eteenpäin.
Tällä hetkellä Opera tukee ainoastaan Ethereumiin perustuvia kryptovaluuttoja ja sovelluksia. Yhtiö on kuitenkin kertonut olevansa tulevaisuudessa kiinnostunut laajentamaan myös muihin lohkoketjuihin.

Testaajat voivat odottaa saavansa kutsun Opera Labsiin tästä päivästä lähtien. Suuri yleisö joutuu odottamaan vielä jonkin tovin.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Ti 16.10.2018 klo 18:17:52
HTC julkistaa lohkoketjuälypuhelimensa 22. lokakuuta

HTC tulee julkistamaan jo aiemmin vihjailemansa Exodus-lohkoketjuälypuhelimen 22. lokakuuta, paljastaa yhtiö tuoreessa Instagramissa julkaistussa ennakkivideossa.

Exoduksen teknisistä yksityiskohdista tiedetään toistaiseksi, että laite sisältää laiteperustaisen lompakon eri kryptovaluutoiden hallinnoimiseksi sekä tukee erilaisia lohkoketjusovelluksia. Ilmeisesti Exoduksella on niin ikään mahdollista ottaa osaa HTC:n pyörittämään kryptovaluuttakauppaan, mikäli kyseinen toiminta kiinnostaa.

Toistaiseksi yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa – esimerkiksi sen suhteen, minkä kaikkien kryptovaluuttojen kanssa Exodus toimii yhteen.

Exodus tulee toimimaan Android-käyttöjärjestelmällä. Turvallisuutta luo erillinen laitteistoon tuotu ARM TrustZone -turvaosio.

HTC:n odotetaan aloittavan Exodus-puhelimensa toimitukset vielä loppuvuoden aikana.

HTC ei ole ainoa valmistaja, joka aikoo hyödyntää lohkoketjuteknologiaa puhelimissa. Esimerkiksi Sirin Labs on kehittänyt omaa Finney-lohkoketjupuhelintaan, minkä lisäksi myös suomalais- ja Jolla-taustainen Zippie on esitellyt omansa.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Ti 16.10.2018 klo 18:20:09
Kryptovaluutat yhdysvaltalaispokeriverkon suosituin rahansiirtometodi

Vaikka vuodenvaihteen kryptovaluuttabuumi oli ja meni, valuutat itsessään jatkavat yleistymistään maksuvälineinä.

Yhdysvaltalaisen Winning Poker Network -pokeriverkon puhemiehen Brian Harrisin mukaan jopa 60% verkon rahansiirroista tapahtuu tällä hetkellä kryptovaluuttojen välityksellä.

Harrisin mukaan verkko on hyväksynyt Bitcoin-siirtoja jo vuodesta 2015, ja sivustolla voi tällä hetkellä käyttää jopa 60 eri kryptovaluuttaa talletuksiin ja nostoihin.

Kryptovaluutat vaikuttavat tuovan sivustolle paljon pienen rahan satunnaispelaajia, sillä Harrisin mukaan kryptotallettajat tuovat sivustolle vain 2% vuotuisesta liikevaihdosta.

Kryptovaluuttojen suurin valttikortti sivustojen näkökulmasta on niiden avulla tehtyjen rahansiirtojen edullisuus. Harrisin mukaan kryptovaluuttasiirron käsitteleminen maksaa sivustoille keskimäärin vain 2% koko rahansiirron summasta, kun perinteinen pankkinosto kustantaa jopa 13 prosenttia.

Myös pian julkaistavan Run It Once Poker -sivuston omistaja Phil Galfond haikailee kryptovaluuttatalletuksia sivustolleen. Galfondin mukaan kryptovaluuttatalletusten mahdollistaminen on RIO:n pokeritiimin prioriteettilistan kärkipäässä, mutta monimutkaisten lisenssiehtojen takia on vielä epäselvää, milloin esimerkiksi Bitcoin-talletukset tulevat mahdollisiksi. Galfondin kiinnostus on ymmärrettävää, sillä mikäli WPN:n datasta voi jotain päätellä, kryptovaluuttatalletukset voisivat olla mainio keino tuoda pokerin pariin uusia pelaajia.

Pokerisivut ei suosittele tallettamista WPN:lle sen kummemmin kryptovaluutoilla kuin muillakaan metodeilla. Sivusto on ollut tänä vuonna esimerkiksi botti- ja superuser-epäilyjen kohteena, ja esimerkiksi TwoPlusTwo lopetti markkinointiyhteistyön WPN:n kanssa edellämainituista syistä.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Ma 22.10.2018 klo 09:04:34
Pohjoiskorealainen hakkeriryhmä tehnyt jo yli puolen miljardin tilin – näin kryptovaluuttaa varastetaan

Pohjoiskorealainen Lazarus on maailman tuottoisin kryptovaluuttoihin keskittynyt hakkeriryhmä, kirjoittaa The Next Web.
Ryhmä on onnistunut varastamaan peräti 571 miljoonan dollarin arvosta kryptovaluuttaa viidessä eri hyökkäyksessä. Yhteensä kryptovaroja on varastettu maailmanlaajuisesti kahden viime vuoden aikana 882 miljoonan dollarin edestä. Kukaan muu ei ole päässyt lähellekään pahamaineisten pohjoiskorealaisten lukuja.
Tieto käy ilmi tietoturvayksikkö Group-IB:n vuosittaisesta kyberrikollisuusraportista, jossa lasketaan valtiorahoitteisen Lazaruksen olleen vastuussa selvästi yli puolesta maailman kryptovarkauksista.

Kryptovaluuttoja haalivat hakkerit käyttävät enimmäkseen perinteisiä metodeja, kuten tietojenkalastelua, käyttäjän manipulointia ja haittaohjelmia.
Peräti 10 prosenttia kryptovaluuttojen ICO-rahoituksissa (Initial Coin Offering) kerätyistä varoista on päätynyt hakkerien käsiin. Group-IB raportoi, että hakkerit ovat käyttäneet kryptovillitystä hyväkseen. Kryptosijoittajat ovat lähteneet päättömästi mukaan uusiin kryptoprojekteihin tarkastamatta valuutan aitoutta.
Yksi tyypillinen hyökkäystapa on sähköpostiin lähetettyyn ansioluetteloon asennettu haittaohjelma, joka etsii lataajan paikallisverkosta kryptolompakoihin yhdistetyt työasemat ja serverit. Hakkerit ovat myös varastaneet ihmisten sijoitustietoja, joita on joko myyty pimeässä verkossa tai käytetty kiristystarkoitukseen.

Lisäksi huijarit ovat luoneet väärennettyjä verkkosivuja, joissa esitetään varastettuja kryptovaluuttojen projektikuvauksia ja plagioituja tutkimusartikkeleja. Kun hyväuskoiset sijoittajat ovat laittaneet rahansa likoon näennäisessä ICO-rahoituksessa, ovat huijarit hävinneet varojen kanssa bittiavaruuteen.
Myös niin kutsutut 51 prosentin hyökkäykset ovat Group-IB:n mukaan lisääntymässä. 51 prosentin hyökkäyksessä louhijaryhmän täytyy saada haltuunsa suurin osa lohkoketjun laskentatehosta. Tällöin hyökkääjät voivat sekä estää uusien valuuttasiirtojen tekemisen että peruuttaa muiden käyttäjien siirtoja, voiden näin ollen käyttää samoja varoja kahteen kertaan.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - To 25.10.2018 klo 07:58:48
Näyttää pahemmalta kuin odotimmekaan" – kryptohuumassa kerättiin miljoonia, nyt ico-maisema on vain tomua ja tuhkaa

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli 86 prosenttia viime vuonna rahoitetuista bittirahoista on painunut arvoltaan alle listautumishinnan.

Bittirahojen tilanne on todella vaikea. Liki kolmannes kaikista viime vuonna rahoitetuista kryptovaluutoista on menettänyt käytännössä kaiken arvonsa. Valtaosaa markkinoiden kaikista kryptorahoista kaupitellaan jo tappiolla.

Reuters kertoo, että Ernst & Youngin julkaisema tutkimus käsitteli yli 140 vuonna 2017 syntynyttä kryptovaluuttaa. Tutkimuksen mukaan yli 86 prosenttia bittirahoista on painunut arvoltaan alle listautumishinnan.

EY havaitsi myös, että 86:lla vuonna 2017 käynnistyneestä kryptovaluuttojen kehityshankkeesta 61:llä ei vieläkään ole toimivaa tuotetta tai markkinakelpoista bittirahaa.

Bitcoinin menestyksen myötä kryptovaluuttamarkkinat elivät kunnianhimoista huumaa, ja vuonna 2017 startupit, joilla oli kovia lupauksia keräsivät satoja miljoonia dollareita sijoituksina, vaikka niillä oli vain vähän osaamista sekä tekijöitä.

Nyt kupla on puhjennut.

Reuters toteaa, että kryptovaluuttojen markkinat ovat romahtaneet yli 70 prosenttia.

”Tilanne näyttää pahemmalta kuin odotimmekaan”, kommentoi EY:n lohkoketjujohtaja Paul Brody.

Ico-kampanjoilla eli niin kutsutulla kolikkoanneilla rahoitusta keränneistä firmoista moni on alkanut ottaa vastaan maksuja perinteisellä fiat-rahalla, eli esimerkiksi euroissa tai dollareissa. Tämä on laskenut yhtiöiden omien kryptovaluuttojen arvoa.

Vain osa yhtiöistä on saanut aikaan edes varsinaista tuotetta tai palvelua: moni tarjoaa edelleenkin pelkkiä lupauksia ja kuumaa ilmaa. EY:n mukaan moni ico-firma on lakannut vastaanottamasta jopa omia kolikoitaan.

Jotkut ovat verranneet tilannetta vuosituhannen vaihteen nettikuplaan. Klassinen esimerkki oli esimerkiksi eläintenruokaan keskittynyt Pets.com, jonka osake lähti räjähdysmäiseen nousuun ja romahti sittemmin.

”Pets.comista saattoi edes ostaa eläintenruokaa”, Brody kommentoi epäonnistumiseksi leimattua nettifirmaa. ”Heillä oli oikea liiketoimintamalli, heillä oli tuote.”
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Kallu - Pe 2.11.2018 klo 08:28:16
Mällätään tänne nyt nämä shillauksetkin jos  joku ei oo vielä lukenut:
Bitcoin teki 28-vuotiaasta miljonäärin – 500 euron sijoituksella 2 miljoonan euron tulot

Uteliaisuus toi 28-vuotiaalle mikkeliläiselle omaisuuden, jonka turvin hän voi tehdä sitä mitä haluaa.

Mikkeliläinen Juha Paakkunainen nousi Etelä-Savon tuloverotilaston kärkeen myymällä vuonna 2011 hankkimansa virtuaalivaluutat. Joensuussa tuolloin asunut Paakkunainen osti ensin muutamia satoja bitcoineja euron kappalehinnalla, yhteensä niitä kertyi 500 euron edestä saman syksyn aikana.

– Uutissivustojen kautta seurasin, että on tällainen valuutta, jonka arvo alkaa nousta räjähdysmäisesti. Minua kiinnosti se, miksi virtuaalivaluutta voi teknisesti toimia, sillä meillä on rahaa ollut iät ja ajat.

Paakkunainen sijoittuu valtakunnallisesti alle 30-vuotiaiden suurituloisimpien listalla yhdeksänneksi. Alle 30-vuotiaista tuhannen suurituloisimman joukkoon pääsi 32 henkilöä.

– Huomasin, että tämä pohjautuu matematiikkaan ja tiettyihin sääntöihin. Kiinnostuin siitä ja hankin kun sattui vielä olemaan muutama sata euroa ylimääräistä pankkitilillä. Puhuttiin, että arvo voi nousta rakettimaisesti, mutta varma siitä ei voinut missään vaiheessa olla.

Ainoastaan vaimo ollut tietoinen bitcoin-sijoituksista
Paakkunainen piti hankkimansa bitcoinit, mutta ei lähtenyt louhimaan niitä lisää tai käyttänyt niitä maksuvälineenä.

– Ajattelin, että voisin ostaa niillä jotain verkkokaupasta, mutta ei ollut mitään sellaista hankittavaa.

Paakkunainen myi muutaman vuoden kuluttua osan hankkimistaan bitcoineista. Tuolloin reilun 100 000 euron tulot näkyivät Pohjois-Karjalan verotiedoissa.

Muuten Juha Paakkunainen on halunnut pitää bitcoineihin liittyvän sijoitustoiminnan omana tietonaan. Ainoastaan oma vaimo on ollut tietoinen sijoituksista.

Aikoo elää keskivertoelämää
Paakkunainen asuu tavallista nuoren perheen elämää Mikkelissä. Perhe muutti Joensuusta Mikkeliin Juvan kautta vaimon työn perässä.

Juha Paakkunainen kertoo päätyneensä sijoitusten kotiuttamiseen yksinkertaisen laskutoimituksen jälkeen.

– Keskivertosuomalainen hankkii työuran aikana noin 1,3 miljoonaa euroa. Minulle jäi verojen jälkeen tuo sama summa.

– En ole rikas, eikä tarkoitus ole ostaa pihaan Lamborghinia. Voin tehdä jatkossa jotain mielekästä kokoaikaista tai osa-aikaista työtä ja nostaa elintasoa. Tai elää nykyisillä rahoilla keskivertoelämää, Juha Paakkunainen pohtii.

Virtuaalivaluutan kotiuttamisen mies toteutti syksyllä 2017. Bitcoinien vaihtaminen euroiksi vei suomalaisen välittäjän kautta muutamia päiviä. Bitcoinin arvo ehti nousta kymmenen prosenttia noiden päivien aikana.

Virtuaalivaluutan tuomien voittojen kotiuttaminen ei ollut aivan yksinkertainen juttu.

– Verottajalle riitti se, että maksoin 34 prosentin pääomaveron, mutta pankille piti tehdä tarkka selvitys rahojen alkuperästä.

Paakkunaisen tulot olivat viime vuodelta 1 973 651 euroa.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Kallu - Pe 2.11.2018 klo 08:29:00
Alexander Hanhikosken tilillä oli vielä kaksi vuotta sitten 10 000 euroa – nyt hän on monimiljonääri

Kryptovaluutoilla rikastunut Hanhikoski sanoo olevansa yllättynyt, että sijoitukset kryptovaluuttaan poikivat miljoonaomaisuuden.

Alexander Hanhikoski komeilee tämän päivän ansio- ja pääomatulojen kärjessä kolmantena. Hänen yhteenlasketut tulonsa viime vuonna olivat lähes 25 miljoonaa euroa, ja ne koostuivat lähes kokonaan kryptovaluutta Ethereumiin tehdyistä sijoituksista.

Kryptovaluutoilla rikastuminen oli helsinkiläissyntyiselle nuorelle miljonäärille itsellekin yllätys.

– Iso osa jopa niistä ihmisistä, jotka on ollut skenessä alkuvaiheesta saakka, tuskin osasi odottaa, että siitä [kryptovaluutasta] tulee näin iso ilmiö, Hanhikoski sanoo.

Kryptovaluutasta hän oli kuullut ystävältään ja sijoittanut Bitcoiniin 20 000 euroa vuonna 2013. Myöhemmin hän vaihtoi Bitcoinit Ethereumiin. Vielä elokuussa 2016 hänen pankkitilillään oli alle 10 000 euroa ja lähes kaikki sijoitusvarallisuus oli kiinni Ethereumissa.

– Vielä joulukuussa 2016 lainasin ystävältä rahaa kattoremonttiin.

Ja sitten tapahtui jotain aivan mullistavaa. Seuraavan puolen vuoden aikana kryptovaluutan potti kasvoi miljoonasta eurosta 25 miljoonaan euroon. Noin neljässä vuodessa kryptovaluuttoihin sijoitettu varallisuus kasvoi tuhatkertaiseksi.

Ohjelmointi kiinnosti jo alakoulussa
Matemaattinen ja tietotekninen tausta auttoi kryptovaluuttojen teknologian ja mahdollisuuksien ymmärtämisessä. Hän on ollut kiinnostunut ohjelmoinnista ala-asteelta saakka, jolloin hän teki koulussa nettisivuja kaverinsa kanssa. Ohjelmoinnistakin tuli tuttua vuosien saatossa.

Hanhikoski on käynyt Päivölän opistossa Pirkanmaalla kaksivuotisen matemaattis-luonnontieteellisen lukion. Teknillisessä korkeakoulussa, sittemmin Aalto-yliopistossa, hän opiskeli tietotekniikkaa vuoden verran, mutta huomasi että yliopisto-opinnot eivät olleet häntä varten.

Hän näki aikaisessa vaiheessa kryptovaluuttojen mahdollisuutena sen, että mitä enemmän ihmiset käyttävät valuuttoja sitä enemmän ne myös vetävät ihmisiä puoleensa.

– Oikeastaan se oli ainoa kiinnostava sijoituskohde, minkä löysin. Siinä oli lupaus siitä, että se kasvaa todella aggressiivisesti tai sitten se menee nolliin, Hanhikoski kuvailee.

Viime vuonna kryptovaluuttojen huima arvonnousu oli yksi vuoden talousilmiöistä. Kryptovaluuttojen yhteenlaskettu markkina-arvo monikymmenkertaistui viime vuoden aikana. Samoin valtavat kurssiheilahtelut ovat olleet tunnusomaista krypto- eli virtuaalivaluutoille. Hanhikosken mukaan kasvua oli tapahtunut ennen viime vuottakin, mutta viime vuosi nosti kryptovaluutat aivan uudelle tasolle. Silloin Hanhikoski päätti myydä sijoituksensa ja tasata riskiä.

Hanhikosken mielestä kryptovaluuttoihin liittyy edelleen huolenaiheita
Kryptovaluuttoihin liittyvät riskit Hanhikoski on tiedostanut, sillä kaikessa sijoittamisessa on riskinsä. Monien maiden keskuspankit ja viranomaiset ovat varoittaneet virtuaalivaluuttoihin liittyvistä riskeistä niiden yleistyttyä.

– Kryptovaluuttoihin on kohdistunut historiallisesti muutamia merkittäviä riskitekijöitä. Yksi on itse protokolla, että siitä löytyy joku aukko, joka ei toimi.

Toisena hän mainitsee myös lainsäädännön mahdollisen tiukentumisen, joka olisi hidastanut kasvua. Kolmas riskitekijä on ollut riittävä käyttöaste, jotta kryptovaluutta olisi mielenkiintoinen. Ei pelkkä hyvä teknologia takaa mitään ilman riittävää määrää käyttäjiä.

– Aika isoksi osaksi nämä ovat edelleenkin huolenaiheita. Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on hyvin spekulatiivista, kun sitä ei voi perustaa mihinkään fundamentteihin, kuten vaikka tavallisissa yhtiöissä, joissa voi katsoa tulevien vuosien kassavirtaa, liikevaihtoa ja liikevoittoa, hän sanoo.

Riskit konkretisoituivat vuonna 2016, kun kryptovaluutan kurssi, johon hän oli sijoittanut lähes kaiken omaisuutensa tipahti 50 prosenttia yhden päivän aikana. Kahden miljoonan kryptosijoituksista katosi puolet.

Ulkomailta puhelimitse tavoitettu Hanhikoski ei halunnut paljastaa, mihin hän aikoo sijoittaa jatkossa miljoonavarallisuuttaan. Hän oleskelee parhaillaan ulkomailla, mutta ei kerro, onko hänellä aikeita muuttaa ulkomaille.

Hän toimii edelleen rahansiirtoyrityksensä Pikasiirto.fi-palvelun omistajana ja pyörittää sen toimintaa. Sen taustalla oleva Bittisiirto eriytettiin konserniksi. Yritykset toivat taloudellista turvaa, joka teki mahdolliseksi suuremman riskin kryptovaluutoissa, mutta ne eivät millään tavalla liity kryptovaluuttoihin, Hanhikoski huomauttaa tiedotteessa.

Hanhikoski on 32-vuotias, syntynyt ja asunut suurimman osan elämästään Helsingissä.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Ma 19.11.2018 klo 22:27:20
Kryptovaluutat kurimuksessa, bitcoinin arvo romahti alimmilleen yli vuoteen

Ennen laskua valvonta näytti hampaansa ja yksi valuutoista jakautui kahtia.

Viime kuukaudet jossain määrin vakaana pysynyt virtuaalivaluutta bitcoinin arvo romahti maanantaina lähes kymmenen prosenttia. Bitcoinin arvo kävi viidentuhannen Yhdysvaltojen dollarin rajan alapuolella, missä se ei ole ollut yli vuoteen.
Lasku alkoi viime keskiviikkona, kertoo uutistoimisto AFP. Tuolloin bitcoin maksoi kaupan avautuessa 6 326 dollaria.
Maanantaina kello 18.35 Suomen aikaa bitcoinin arvo oli 4 958 Yhdysvaltojen dollaria eli runsaat 4 300 euroa, kertoi uutistoimisto Bloomberg. Tuolloin se oli päivän aikana laskenut noin yhdeksän prosenttia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin arvo oli kuitenkin kivunnut 5 100 dollariin, kertoi uutistoimisto Reuters.

Useiden muiden niin sanottujen kryptovaluuttojen arvot laskivat maanantaina vielä enemmän, kertoo Bloomberg. Ether-valuutta putosi 12 prosenttia ja litecoin 13 prosenttia. Bloombergin mukaan kryptovaluutoista vain Ripple-valuutan arvo nousi.

Bitcoinin pudotus on ollut rajua verrattuna viime vuoden loppuun. Sen arvo oli yli 19 500 dollaria 18. joulukuuta viime vuonna.

Bitcoin on virtuaalinen, elektroninen valuutta, jonka toimintaperiaate perustuu kryptografiaan eli vahvaan salaukseen.

Bitcoin-markkinat ovat yhä kehitysasteella eivätkä täysin läpinäkyvät, joten analyytikoilla on ollut vaikeuksia ymmärtää, mistä uusin lasku johtuu, toteaa uutistoimisto AFP.

Kryptovaluuttoihin sijoittaneita on huolestuttanut ainakin se, että uusien kryptovaluuttojen markkinoille tuonnin valvonta näyttää lisääntyneen.

Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvova viranomainen määräsi viime perjantaina sakkoja kahdelle kryptovaluttayhtiölle, jotka eivät olleet rekisteröineet valuuttojaan arvopapereiksi. Sakko perustui sopimukseen yhtiöiden ja viranomaisen kanssa. Ne sopivat myös, että yhtiöt palauttavat rahaa sijoittajille. Tämän linjauksen pelätään ajavan kryptovaluuttayhtiöitä jopa konkursseihin, kertoi uutiskanava CNN lauantaina.

Huolta kryptovaluuttamarkkinoilla ovat aiheuttaneet myös kryptovaluuttojen kehittäjien kiistat. Bitcoinista viime vuonna omaksi valuutakseen eronneen bitcoin cash -valuutan kehittäjien erimielisyyden takia bitcoin cash jakautui viime viikolla kahdeksi eri valuutaksi.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Ma 19.11.2018 klo 22:30:22
Vähän myöhässä...:

Suosittu kryptovaluutta mullistui – louhijat ilmiriidoissa

Kryptovaluuttojen maailma koki torstaina suurimman mullistuksensa pitkään aikaan, kun bitcoin cash -valuutta jakautui kahdeksi erilliseksi haarakseen. Ennen jakautumistaan se oli markkina-arvoltaan neljänneksi suurin kryptovaluutta, mutta nyt edessä on kiista siitä, kumpi uusista haaroista perii tuon aseman.

Monien mukaan kyseessä on merkittävin softapäivitys sitten bitcoin cashin haarautumisen alkuperäisen bitcoinin lohkoketjusta, kirjoittaa The Next Web. Niin kutsuttu 'hard fork' -päivitys tarkoittaa suurta päivitystä, jossa lohkoketju jakautuu kahteen eri haaraan. Juuri tällainen hard fork päivitys jakoi bitcoin cashin kahteen keskenään yhteensopimattomaan haaraan.

Taustalla on kaksi eri näkemystä valuutan tulevaisuudesta. Solmuohjelmistoja tarjoava yritys bitcoin-ABC haluaa laajentaa valuutan ominaisuuksia esimerkiksi älysopimuksiin. Bitcoinin luojana itseään pitävän Craig Wrightin firma nChain taas pyrkii kasvattamaan valuutan lohkon kokoa skaalautuvuuden ja transaktionopeuden kasvattamiseksi. Näin ollen tuloksena on kaksi erilaista protokollaa ja lohkoketjun haarautuminen.
Haarautuminen on saattanut bitcoin cash -yhteisön sisäisiin riitoihin. Suurin osa valuutan louhijoista kannattaa Wrightin protokollaa, mutta vaihtopalveluita tarjoavat yhtiöt Coinbasen ja Binancen johdolla ovat vielä epävarmoja kannattamastaan haarasta. On myös mahdollista, että molemmat haarat jäävät käyttöön omina valuuttoinaan.

Bitcoin cashin arvo putosi tällä viikolla rajusti haarautumisen seurauksena. Maksuvälineenä bitcoin Cashia ei kuitenkaan käytetä kovin ahkerasti, sillä jopa vitsinä luodulla dogecoinilla tehdään Coinmetrics-sivuston mukaan kaksi kertaa enemmän maksusuorituksia.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - Ma 26.11.2018 klo 09:56:13
Bitcoinin arvo on sukeltanut 10 päivässä noin 40 prosenttia.

Kryptovaluuttojen markkina-arvo on jatkanut viikonloppuna rajua syöksyään.

Sunnuntaina suurimman kryptovaluutan bitcoinin arvo kävi alimmillaan jo 3 600 dollarin alapuolella. Hieman ennen kello 14 Suomen aikaa sen kurssi liikkui 3 800 dollarin yläpuolella.

Kyseessä on matalin dollarinoteeraus sitten viime vuoden syyskuun. Huipussaan bitcoin oli viime joulukuussa, kun arvo kävi jopa 20 000 dollarin paremmalla puolella.

Arvo on painunut noin 40 prosenttia viimeisen kymmenen päivän aikana. Vielä marraskuun puolivälissä bitcoinin arvo oli yli 6 000 dollarissa. Kaikkien aikojen kurssihuipusta on tultu alas yli 80 prosenttia.

"Kaikki, jotka uskovat yhä kryptovaluuttoihin ostivat jo kuukausia sitten niin paljon kuin pystyivät. Ostajia ei ole enää jäljellä", arvioi markkinaa seuraava Cracked.Marketin Jani Ziedins markkinasivusto MarketWatchin mukaan.

Bitcoinin ohella myös muut kryptovaluutat ovat halventuneet jyrkästi. Kaikkien merkittävimpien kryptojen markkina-arvo on painunut viime viikkoina useita kymmeniä prosentteja.

Kryptovaluuttamarkkinoiden kokonaisarvo liikkuu Coinmarketcap-sivuston mukaan tällä hetkellä noin 123 miljardissa dollarissa, kun se tammikuun huipussaan kävi jo yli 800 miljardissa dollarissa.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - La 1.12.2018 klo 15:52:18
Arvio kryptoalan sisältä: Kurssilasku sai sadat tuhannet bitcoin-louhijat luovuttamaan

Bitcoin-louhijoiden yhteenlaskettu koneteho on pudonnut viime kuukausina merkittävästi, ja samoin on käynyt louhijoiden saamille tuotoille.

Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen markkinoilla nähtiin marraskuun ajan merkittävää laskua. Kuukauden aikana kryptovaluuttojen yhteenlaskettu markkina-arvo putosi noin 36 prosenttia 130 miljardin dollarin eli 114 miljardin euron paikkeille.

Kurssilasku on ajanut ahdinkoon kryptosijoittajien lisäksi kryptovaluuttojen louhijat. Louhinta tarkoittaa tietokoneiden laskentatehon käyttöä joidenkin kryptovaluuttojen varmentamiseen, mikä synnyttää louhijoille uutta kryptovaluuttaa.

Kryptoalan sisällä on kiertänyt arvio, jonka mukaan 600 000-800 000 bitcoin-louhijaa olisi lopettanut louhinnan kahden pahimman laskuviikon aikana marraskuun loppupuolella. Arvion esittäjä on suurimpiin bitcoin-louhijoiden keskittymiin eli pooleihin kuuluva kiinalainen F2pool.

Blockchain.com-sivuston mukaan bitcoin-louhijoiden yhteenlaskettu koneteho eli hash rate kävi toistaiseksi huipussaan elokuussa. Sen jälkeen louhintateho laski yli 40 prosenttia perjantaihin 29.11. mennessä.

Saman sivuston mukaan bitcoin-louhijoiden saamat tuotot pienenivät marraskuun aikana yli 50 prosenttia. Louhijoiden saama tuotto on enää hieman yli kymmenesosa siitä, mitä se oli bitcoinin kurssin käydessä huippulukemissa viime joulukuussa. Louhijoiden tuotot ovat pitkälti seurailleet bitcoinin kurssia.

Erityisesti louhijoiden arvioidaan vähentyneen Kiinassa. Taustalla ovat bitcoinin hinnanlaskun lisäksi maassa talvella merkittävästi nouseva sähkön hinta ja se, että monien louhijoiden käyttämät laitteet ovat vanhentuneita.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - To 13.12.2018 klo 10:17:38
Raportti: Samsung kehittää kryptovaluuttalompakkoa älypuhelimiin – voidaan nähdä jo Galaxy S10:ssä

Samsung kehittää älypuhelimiinsa lohkoketju- ja kryptovaluuttateknologiaa, ja jo kevään Galaxy S10 -älypuhelimessa voidaan nähdä kryptovaluuttalompakko, raportoi nyt SamMobile-sivusto.

Samsungin kiinnostuksesta aihetta kohtaan saatiin vihiä jo aiemmin sen hakemien tavaramerkkien perusteella. Näitä olivat Blockchain KeyStore, Blockchain Key Box ja Blockchain Core.

SamMobilen mukaan Samsungin kryptovaluuttakokonaisuus tulee koostumaan laitteesta löytyvästä kryptovaluuttalompakosta kryptovaluuttojen säilyttämiseen sekä palvelusta, jonka avulla kryptovaluutoilla voidaan tehdä transaktioita ja siirtoja.

Samsungin kotimaassa Etelä-Koreassa kryptovaluutoista, kuten Bitcoinista, on kasvanut paljon länsimaita suurempi ilmiö. Voikin olla, että Samsung suuntaa kryptovaluuttaratkaisunsa aluksi kotimarkkinoilleen.

Samsungia edelle lohkoketjujen ja kryptovaluuttojen tuomisessa älypuhelimiin ovat ehtineet jo useammat valmistajat. Entuudestaan tutuista valmistajista HTC on aloittanut jo kryptovaluuttalompakon sisältävän Exodus 1 -älypuhelimensa toimitukset. Eniten huomiota lienee kuitenkin herättänyt Sirin Labsin Finney-älypuhelin, jonka markkinoilletulo alkaa olla myös lähellä. Lisäksi esimerkiksi osittain Jollan kanssa samoja avainhenkilöitä jakava Zippie on esitellyt yhteistyössä oman lohkoketjuälypuhelimensa.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - To 13.12.2018 klo 10:20:10
Suomen verokarhu vinkkasi Tanskan kollegaansa: 2 700 tanskalaista bitcoin-harrastajaa joutuu tarkastukseen

Tanskalaiset olivat tehneet yhteensä 13,4 miljoonan euron edestä bitcoin-kauppoja suomalaisessa palvelussa.

Tanskan verovirasto Skattestyrelsen tutkii noin 2 700 tanskalaista, jotka ovat ostaneet ja myyneet kryptovaluutta bitcoinia suomalaisen välityspalvelun kautta. Skattestyrelsen epäilee, että osa henkilöistä on jättänyt ilmoittamatta verottajalle bitcoin-kaupoilla tekemänsä voitot ja tappiot.
Skattesyrelsen kertoo tiedotteessaan, että se sai kesällä 2018 vinkin tanskalaisista bitcoin-harrastajista Suomen verohallinnolta. Viraston mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Tanskan verottaja sai kryptovaluuttakauppaan liittyvän tarkan vihjeen. Suomesta saatujen tietojen mukaan tanskalaiset olivat tehneet yhteensä 100 miljoonan kruunun eli noin 13,4 miljoonan euron arvosta kauppoja bitcoinilla suomalaisesssa välityspalvelussa vuosina 2015–2017. Suurin osa tehdyistä kaupoista oli pieniä, alle 1 340 euron ostoja tai myyntejä. Monet olivat vain ostaneet bitcoineja välityspalvelun kautta, mutta eivät olleet myyneet niitä siellä.

Kaikkien toimet selvitetään:
Tanskan verokarhu aikoo käydä läpi jokaisen henkilön voitot ja tappiot, koska ne saattavat vaikuttaa heidän verotukseensa. Viranomaiset ovat jo ottaneet yhteyttä ensimmäisiin henkilöihin asian selvittämiseksi. – Tämä on luultavasti vain jäävuoren huippu. Vaikka kyseessä on suhteellisen pieni bitcoin-vaihtopalvelu, niin saamamme tieto on hyvin arvokasta, koska se paljastaa alan trendejä, Skattestyrelsenin henkilöverotuksesta vastaava johtaja Karin Bergen sanoo tiedotteessa.

Tanskan verovirasto ei nimennyt suomalaista palvelua tiedotteessaan.
Suomessa sijaitsee kaksi yritystä, jotka tarjoavat bitcoinin välityspalveluita. Yritykset ovat Coinmotion-vaihtopalvelua ylläpitävä Prasos ja LocalBitcoins, jonka alustan kautta käyttäjät voivat käydä bitcoin-kauppaa suoraan keskenään.

Skattestyrelsenin mukaan Suomen verohallinto oli saanut tiedot tanskalaisista bitcoin-vaihtopalveluun tekemänsä tarkastuksen yhteydessä.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - To 20.12.2018 klo 10:45:07
Opera päivitti selaimensa Androidilla – lisäsi mukaan kryptovaluuttalompakon

Opera on julkaissut verkkoselaimestaan Androidille uuden version. Merkittävin uutuus viimeisimmässä päivityksessä on selaimeen lisätty kryptovaluuttalompakko. Opera on testannut omaa kryptovaluuttojen käyttöön tarkoitettua lompakkotoimintoaan jo aiemmin selaimensa beetatestiversioissa. Nyt julkaistun päivityksen mukana siitä tulee kuitenkin ensi kerran valtavirtaa.

Kryptovaluuttalompakon osalta Opera tukee toistaiseksi Etheuremia, muita ERC-20-mukaisia tokeneita sekä kerättäviä ”kryptoesineitä” (ERC-721). Lompakon integrointi selaimeen mahdollistaa luonnollisesti kryptovaluuttojen helpon käytön niitä tukevissa verkkopalveluissa. Tältä osin Operan selain Web 3 API -rajapintaa, joka mahdollistaa maksut sovelluksissa kryptovaluutoilla. ”Toivomme tämän askeleen kiihdyttävän kryptovaluuttojen siirtymää spekuloinnista ja sijoituksista kohti käyttöä todellisissa maksuissa ja transaktioissa käyttäjiemme päivittäisessä elämässä”, kommentoi Operan johtaja Krystian Kolondra.

Päivitetty Opera-selain Androidille löytyy Google Playsta. Opera on tuomassa kryptolompakkonsa myös selaimensa Windows-, Mac- ja Linux-versioihin ensi vuoden aikana. Sen sijaan Applen asettamien rajoitusten vuoksi kryptovaluuttalompakkoa ei aktiivisesti kehitetä Operan iOS-sovellukseen.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Wäinämöinen - Pe 21.12.2018 klo 09:49:01
WhatsAppiin kehitteillä oma kryptovaluutta

Pikaviestisovelluksen omistaja Facebook kehittää kryptovaluuttaa, jota voisi käyttää WhatsAppissa tehtävissä rahansiirroissa.

Bloombergin haastattelemien lähteiden mukaan kyseessä on niin kutsuttu stablecoin eli Yhdysvaltain dollarin arvoon sidottu kryptovaluutta. Näin pyritään hillitsemään rajua arvon heilahtelua, joka on soittautunut perinteisten kryptovaluuttojen ongelmaksi.

Facebookilla on kuitenkin vielä pitkä matka kryptovaluutan julkistukseen, sillä se kehittää vielä strategiaa ja tapoja, joilla valuutan arvo saadaan pysymään vakaana. Bloombergin haastattelemat yhtiön sisäiset lähteet pysyttelevät nimettöminä.

Facebookilta on osattu odottaa siirtoja maksupalveluissa siitä asti, kun entinen PayPal-johtaja David Marcus palkattiin Messenger-viestimen johtoon vuonna 2014. Toukokuussa Marcus nimettiin yhtiön lohkoketjuosaston johtoon. Nyt osasto työllistää noin 40 henkeä.

Virallisiin valuuttoihin sidottujen kryptovaluuttojen määrä on noussut tänä vuonna, mutta yksikään niistä ei ole vielä noussut suursuosioon. Onnistuessaan Facebookista tulisi ensimmäinen teknologiayritys, joka onnistuu tämänkaltaisessa operaatiossa.

Kryptovaluuttaa aiotaan kokeilla ensimmäisenä Intiassa, jossa WhatsApp nauttii suursuosiota. Maassa on Kiinan jälkeen toiseksi eniten internetin käyttäjiä, 480 miljoonaa. Vuoteen 2022 mennessä määrän arvellaan nousevan 737 miljoonaan.

https://www.mikrobitti.fi/uutiset/mb/5bb8ee70-96be-4ffb-92b5-65a09eff1620
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Wäinämöinen - Ke 2.01.2019 klo 13:59:17
Louhiminen meni muodista, virittelijät kiittävät – komponenttien hinnat putosivat murto-osaan

Kryptovaluuttojen valtava hinnan nousu ja sen jälkeinen romahdus näkyivät selvästi myös tietokonekomponenttien hinnoissa. Parhaimmillaan kryptolouhinnassa käytettyjen komponenttien hinnat ovat tippuneet murto-osaan vuoden takaisesta.

Anandtech on vertaillut keskeisimpien louhimisessa käytettyjen komponenttien hintoja ennen kryptokuplan puhkeamista ja sen jälkeen. Kuplan katsotaan puhjenneen bitcoinin saavutettua huippuarvonsa 19 783 dollaria joulukuussa 2017. Bitcoinin tämän hetkinen arvo on noin 3900 dollaria.

Kryptolouhijat suosivat emolevyjä, joihin voi liittää kerralla mahdollisimman monta näytönohjainta. 19 PCIe-portilla varustettu Asus B250 Mining Expert maksoi vuosi sitten jopa 600 dollaria, mutta nyt sen voi saada jopa 58 dollarilla.

Myös louhimon runkona käytettyjen telineiden hinnat ovat tulleet jyrkästi alas. Astarin-merkkinen teline kuudelle näytönohjaimelle maksoi vielä maaliskuussa 2018 100 dollaria, kun nyt sen hinta on vain 36 dollaria.

Louhimiseen käytettyjen näytönohjainten hinnat nousivat ennätyksellisen kysyntäpiikin takia. Esimerkiksi 6 gigatavun muistilla varustetun Evga GeForce GTX 1060 SC:tä myytiin kalleimmillaan jopa 700 dollarilla, kun nyt sellaisen saa reilusti alle 300 dollarin hintaan.

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/louhiminen-meni-muodista-virittelijat-kiittavat-komponenttien-hinnat-putosivat-murto-osaan-6753963
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Wäinämöinen - To 3.01.2019 klo 10:56:06
Bitcoinin pahin kilpailija haastaa odottamattomalla tavalla – luonto kiittää

Kryptovaluuttojen louhinta syö paljon energiaa, ja etenkin bitcoin-tuotannon virrankulutusta pidetään syystäkin huolestuttavan suurena. Bitcoinin pahin kilpailija, ethereum, aikoo haalia lisää suosiota iskemällä juuri tähän: eetterivaluutta aikoo leikata omaa energiatarvettaan noin 99 prosenttia.

Spectrum kertoo, että ethereum-louhinta vie nykyisellään 25–50 prosenttia siitä mitä bitcoinin tuotantoon menee. Se on silti massiivinen määrä, sillä ethereum-teollisuus nielee yhtä paljon sähköä kuin Islanti, ja tyypillinen kaupankäynti vaatii saman verran virtaa kuin keskiverto koti käyttää tyypillisenä päivänä.

Ethereumin isä Vitalik Buterin, Ethereum Foundation sekä kryptovaluuttojen parissa puuhasteleva yhteisö aikovat pian tehdä kenttäkokeita uusiksi vedetyllä ethereum-koodilla.

Jos kaikki menee hyvin, vuoden 2019 loppuun mennessä ethereum vie vain sadasosan siitä sähkömäärästä mitä se tällä hetkellä tarvitsee.

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/bitcoinin-pahin-kilpailija-haastaa-odottamattomalla-tavalla-luonto-kiittaa-6754058
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - To 10.01.2019 klo 12:01:15
Vanhaa uutista jo mutta pistetään nyt tänne..

Hakkerit mursivat kryptovaluutan lohkoketjun - bitcoinin luoja varoitti jo vuosia sitten

Hakkerit toteuttivat monimutkaisen kuprun.

Nokkelat hakkerit korkkasivat bittiraha ethereum classicin. Rosvot uudelleenkirjoittivat osan lohkoketjusta, jonka ansiosta he saattoivat pyöräyttää sitä uuteen järjestykseen. Näin vorojen myymät bittirahat palautuivat takaisin konnille, jolloin he saivat myytyä ne toistamiseen.

Ars Technica kertoo, että tällä tavalla hakkerit käyttivät 88 500 ethereum classicia kahteen kertaan tienaten tempullaan noin 400 000 euroa.
Koska rahoja ei suinkaan luotu tyhjästä, ne hävisivät yksityisomistajien tileiltä ja päätyivät konnien kouriin, josta ne näpsäkästi siirrettiin uusille omistajille.

Hakkerien käyttämää kikkaa kutsutaan rollback-hyökkäykseksi. Se jakautti ethereum classicin lohkoketjun kahtia, jolloin alkuperäinen lohkoketju korvattiin uudella. Tämän ansiosta hyökkääjät saattoivat kumota ketjussa olevia kauppoja, eli rahat palautuivat edelliselle omistajalle.
Kupru on kuitenkin erittäin vaikea toteuttaa. Teoriassa rollback-hyökkäys nimittäin vaatii vähintään 51 prosenttia lohkoketjun luomisessa käytetystä laskentatehosta.
Iskutapa ei ole entuudestaan tuntematon, sillä jo bitcoinin luoja Satoshi Nakamoto varoitti rollbackin vaarasta esitellessään digitaalisen rahan konseptia.

Tapahtuman johdosta kryptovaluuttakauppa Coinbase on keskeyttänyt ethereum classicin myynnin. Kraken Exchange on väliaikaisesti estänyt ethereum classicin tallentamisen ja nostamisen, kunnes bittirahan käyttö todetaan jälleen turvalliseksi.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Markettilippis - To 17.01.2019 klo 13:36:20
Kryptovaluutta ethereumin päivityksestä löydettiin vakava haavoittuvuus

Kryptovaluutta ethereumin seuraava suurpäivitys oli käytännössä julkaisua vaille valmis, kun ChainSecurityn tietoturvatutkijat löysivät siitä vakavan haavoittuvuuden. Mikäli hyökkääjä olisi iskenyt siihen, hän olisi voinut ryystää muiden bittitilejä täysin tyhjäksi.
Se olisi tehnyt ethereumin vakavasti otettavuudesta selvää, sillä se olisi ollut jo toinen ryöstön mahdollistava haavoittuvuus lyhyen ajan sisään.

Zdnetin mukaan kryptoraharyöstö olisi tapahtunut ethereumin smart contract -ominaisuuden kautta. Sen avulla käyttäjät voivat kasata rahojaan yhteen jotain tiettyä käyttötarkoitusta varten, ja tästä yhteisestä rahavuoresta saa varoja ulos ennaltamääritetyillä ehdoilla.

Bugin ansiosta hyökkääjä olisi voinut vetää smart contractiin sidottuja varoja ulos ehtojen ohi, muiden osallistujien tietämättä, ja vieläpä tasan niin monta kertaa kuin vain huvittaa.
Toisin sanoen, hyökkääjä olisi voinut ryystää koko smart contractin sisältämän rahasumman itselleen.
Temppu olisi taatusti maksanut smart contractia käyttäville ethereumisteille miljoonia.
Ethereumin kehittäjien mukaan haavoittuvuudesta ei ehtinyt koitua kenellekään haittaa.

Lohkoketjupäivitys saapuu vain kaksi päivää aikataulusta myöhässä eli perjantaina 18. tammikuuta.
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Wäinämöinen - La 30.03.2019 klo 10:14:29
Kryptovaluuttojen verotus muuttuu oikeudenmukaisemmaksi – Tappioista tulossa vähennyskelpoisia

Korkein hallinto-oikeus antoi perjantaina päätöksen, jonka mukaan virtuaali- eli kryptovaluutan vaihdossa euroihin sovelletaan tuloverolain luovutusvoittoa koskevia säännöksiä.

Verohallinto kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että päätös merkitsee muutosta aiempaan käytäntöön. Virtuaalivaluuttojen verotuksesta ei ole nimenomaisia verosäännöksiä.

Jatkossa kryptovaluutan myynnistä aiheutuvat tappiot ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että jos henkilö on ostanut esimerkiksi bitcoineja ja myy ne tappiolla pois, voi hän vähentää tekemänsä tappion verotuksessa.

Verotuksen epäkohta katoaa
Aiemmin verohallinto katsoi, että kryptojen myynnistä syntyneitä tappioita ei saa vähentää.

– Suurin asiakkaiden kokema epäkohta virtuaalivaluuttojen verotuksessa poistuu nyt tämän päätöksen myötä, Verohallinnon johtava veroasiantuntija Sami Varonen sanoo tiedotteessa.

KHO:n päätöksessä ei vielä ratkaistu tilannetta, jossa kryptovaluuttaa vaihdetaan toiseen kryptovaluuttaan.

Verottajan nykyisen linjauksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan virtuaalivaluutan käyttö missä tahansa tilanteissa realisoi sen arvonnousun verotuksen.

– Päätöksen valossa aiempi tulkinta vaihdon verottamisesta on kuitenkin entistä vahvemmin perusteltu, Varonen sanoo.

Verohallinto aikoo päivittää kryptovaluuttojen verotusta koskevaa ohjeistustaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10713145
Otsikko: Vs: Pieniä uutisia
Kirjoitti: Wäinämöinen - Ke 10.04.2019 klo 11:41:48
Bitcoinille vakava vastoinkäyminen? Louhintakielto uhkaa – ”saasteita ja resurssien tuhlaamista”

Kiinassa harkitaan uusia lakeja, jotka kieltäisivät kryptovaluuttojen louhinnan kokonaan. Syinä ovat louhinnan saastevaikutukset ja sen nielemät valtavat resurssit.

Louhintakielto liittyy Kiinan talouden suuria linjoja suunnittelevan NDRC:n (National Development and Reform Commission) raporttiin, joka sisältää ohjeistuksia kansallisen infrastruktuurin parantamiseksi, kertoo ZDNet.

Raportissa toiminta-aloja on jaettu muun muassa kannustettaviin, rajoitettaviin ja kokonaan pois karsittaviin. Kryptovaluuttojen louhinta on listattu karsittavien asioiden joukkoon. NDRC:n laatima lista on julkisessa tarkastelussa 7. toukokuuta asti.

Suurin osa maailman kryptolouhintaan tarkoitetuista farmeista sijaitsee Kiinassa.

Kiina kielsi vuonna 2017 krptovaluuttojen ico-rahoitukset (initial coin offering) ja sen jälkeen kryptovaluuttakauppa on kielletty kokonaan. Alan yritykset ovat joutuneet siirtymään muualle.

Myös muissa Aasian maissa kryptovaluutat ovat joutuneet suurennuslasin alle niihin liittyvien huijausten ja rikollisuuden vuoksi. Japani on kertonut asettavansa tiukat ehdot maahan mieliville kryptovaluuttapörsseille. Etelä-Korea on puolestaan sanonut, ettei sillä ole aikomuksia kieltää kryptovaluuttakauppaa kokonaan. Sen sijaan kauppojen läpinäkyvyyttä pyritään lisäämään.

https://www.tivi.fi/uutiset/tv/36d731e3-6c31-4641-b1a7-e69877a19760