Kryptokeskustelu.org
- Kaikki kryptovaluutoista -


Pieniä uutisia

Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 136
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #15 : Ma 19.11.2018 klo 22:27:20
Kryptovaluutat kurimuksessa, bitcoinin arvo romahti alimmilleen yli vuoteen

Ennen laskua valvonta näytti hampaansa ja yksi valuutoista jakautui kahtia.

Viime kuukaudet jossain määrin vakaana pysynyt virtuaalivaluutta bitcoinin arvo romahti maanantaina lähes kymmenen prosenttia. Bitcoinin arvo kävi viidentuhannen Yhdysvaltojen dollarin rajan alapuolella, missä se ei ole ollut yli vuoteen.
Lasku alkoi viime keskiviikkona, kertoo uutistoimisto AFP. Tuolloin bitcoin maksoi kaupan avautuessa 6 326 dollaria.
Maanantaina kello 18.35 Suomen aikaa bitcoinin arvo oli 4 958 Yhdysvaltojen dollaria eli runsaat 4 300 euroa, kertoi uutistoimisto Bloomberg. Tuolloin se oli päivän aikana laskenut noin yhdeksän prosenttia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin arvo oli kuitenkin kivunnut 5 100 dollariin, kertoi uutistoimisto Reuters.

Useiden muiden niin sanottujen kryptovaluuttojen arvot laskivat maanantaina vielä enemmän, kertoo Bloomberg. Ether-valuutta putosi 12 prosenttia ja litecoin 13 prosenttia. Bloombergin mukaan kryptovaluutoista vain Ripple-valuutan arvo nousi.

Bitcoinin pudotus on ollut rajua verrattuna viime vuoden loppuun. Sen arvo oli yli 19 500 dollaria 18. joulukuuta viime vuonna.

Bitcoin on virtuaalinen, elektroninen valuutta, jonka toimintaperiaate perustuu kryptografiaan eli vahvaan salaukseen.

Bitcoin-markkinat ovat yhä kehitysasteella eivätkä täysin läpinäkyvät, joten analyytikoilla on ollut vaikeuksia ymmärtää, mistä uusin lasku johtuu, toteaa uutistoimisto AFP.

Kryptovaluuttoihin sijoittaneita on huolestuttanut ainakin se, että uusien kryptovaluuttojen markkinoille tuonnin valvonta näyttää lisääntyneen.

Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvova viranomainen määräsi viime perjantaina sakkoja kahdelle kryptovaluttayhtiölle, jotka eivät olleet rekisteröineet valuuttojaan arvopapereiksi. Sakko perustui sopimukseen yhtiöiden ja viranomaisen kanssa. Ne sopivat myös, että yhtiöt palauttavat rahaa sijoittajille. Tämän linjauksen pelätään ajavan kryptovaluuttayhtiöitä jopa konkursseihin, kertoi uutiskanava CNN lauantaina.

Huolta kryptovaluuttamarkkinoilla ovat aiheuttaneet myös kryptovaluuttojen kehittäjien kiistat. Bitcoinista viime vuonna omaksi valuutakseen eronneen bitcoin cash -valuutan kehittäjien erimielisyyden takia bitcoin cash jakautui viime viikolla kahdeksi eri valuutaksi.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 136
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #16 : Ma 19.11.2018 klo 22:30:22
Vähän myöhässä...:

Suosittu kryptovaluutta mullistui – louhijat ilmiriidoissa

Kryptovaluuttojen maailma koki torstaina suurimman mullistuksensa pitkään aikaan, kun bitcoin cash -valuutta jakautui kahdeksi erilliseksi haarakseen. Ennen jakautumistaan se oli markkina-arvoltaan neljänneksi suurin kryptovaluutta, mutta nyt edessä on kiista siitä, kumpi uusista haaroista perii tuon aseman.

Monien mukaan kyseessä on merkittävin softapäivitys sitten bitcoin cashin haarautumisen alkuperäisen bitcoinin lohkoketjusta, kirjoittaa The Next Web. Niin kutsuttu 'hard fork' -päivitys tarkoittaa suurta päivitystä, jossa lohkoketju jakautuu kahteen eri haaraan. Juuri tällainen hard fork päivitys jakoi bitcoin cashin kahteen keskenään yhteensopimattomaan haaraan.

Taustalla on kaksi eri näkemystä valuutan tulevaisuudesta. Solmuohjelmistoja tarjoava yritys bitcoin-ABC haluaa laajentaa valuutan ominaisuuksia esimerkiksi älysopimuksiin. Bitcoinin luojana itseään pitävän Craig Wrightin firma nChain taas pyrkii kasvattamaan valuutan lohkon kokoa skaalautuvuuden ja transaktionopeuden kasvattamiseksi. Näin ollen tuloksena on kaksi erilaista protokollaa ja lohkoketjun haarautuminen.
Haarautuminen on saattanut bitcoin cash -yhteisön sisäisiin riitoihin. Suurin osa valuutan louhijoista kannattaa Wrightin protokollaa, mutta vaihtopalveluita tarjoavat yhtiöt Coinbasen ja Binancen johdolla ovat vielä epävarmoja kannattamastaan haarasta. On myös mahdollista, että molemmat haarat jäävät käyttöön omina valuuttoinaan.

Bitcoin cashin arvo putosi tällä viikolla rajusti haarautumisen seurauksena. Maksuvälineenä bitcoin Cashia ei kuitenkaan käytetä kovin ahkerasti, sillä jopa vitsinä luodulla dogecoinilla tehdään Coinmetrics-sivuston mukaan kaksi kertaa enemmän maksusuorituksia.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 136
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #17 : Ma 26.11.2018 klo 09:56:13
Bitcoinin arvo on sukeltanut 10 päivässä noin 40 prosenttia.

Kryptovaluuttojen markkina-arvo on jatkanut viikonloppuna rajua syöksyään.

Sunnuntaina suurimman kryptovaluutan bitcoinin arvo kävi alimmillaan jo 3 600 dollarin alapuolella. Hieman ennen kello 14 Suomen aikaa sen kurssi liikkui 3 800 dollarin yläpuolella.

Kyseessä on matalin dollarinoteeraus sitten viime vuoden syyskuun. Huipussaan bitcoin oli viime joulukuussa, kun arvo kävi jopa 20 000 dollarin paremmalla puolella.

Arvo on painunut noin 40 prosenttia viimeisen kymmenen päivän aikana. Vielä marraskuun puolivälissä bitcoinin arvo oli yli 6 000 dollarissa. Kaikkien aikojen kurssihuipusta on tultu alas yli 80 prosenttia.

"Kaikki, jotka uskovat yhä kryptovaluuttoihin ostivat jo kuukausia sitten niin paljon kuin pystyivät. Ostajia ei ole enää jäljellä", arvioi markkinaa seuraava Cracked.Marketin Jani Ziedins markkinasivusto MarketWatchin mukaan.

Bitcoinin ohella myös muut kryptovaluutat ovat halventuneet jyrkästi. Kaikkien merkittävimpien kryptojen markkina-arvo on painunut viime viikkoina useita kymmeniä prosentteja.

Kryptovaluuttamarkkinoiden kokonaisarvo liikkuu Coinmarketcap-sivuston mukaan tällä hetkellä noin 123 miljardissa dollarissa, kun se tammikuun huipussaan kävi jo yli 800 miljardissa dollarissa.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 136
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #18 : La 1.12.2018 klo 15:52:18
Arvio kryptoalan sisältä: Kurssilasku sai sadat tuhannet bitcoin-louhijat luovuttamaan

Bitcoin-louhijoiden yhteenlaskettu koneteho on pudonnut viime kuukausina merkittävästi, ja samoin on käynyt louhijoiden saamille tuotoille.

Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen markkinoilla nähtiin marraskuun ajan merkittävää laskua. Kuukauden aikana kryptovaluuttojen yhteenlaskettu markkina-arvo putosi noin 36 prosenttia 130 miljardin dollarin eli 114 miljardin euron paikkeille.

Kurssilasku on ajanut ahdinkoon kryptosijoittajien lisäksi kryptovaluuttojen louhijat. Louhinta tarkoittaa tietokoneiden laskentatehon käyttöä joidenkin kryptovaluuttojen varmentamiseen, mikä synnyttää louhijoille uutta kryptovaluuttaa.

Kryptoalan sisällä on kiertänyt arvio, jonka mukaan 600 000-800 000 bitcoin-louhijaa olisi lopettanut louhinnan kahden pahimman laskuviikon aikana marraskuun loppupuolella. Arvion esittäjä on suurimpiin bitcoin-louhijoiden keskittymiin eli pooleihin kuuluva kiinalainen F2pool.

Blockchain.com-sivuston mukaan bitcoin-louhijoiden yhteenlaskettu koneteho eli hash rate kävi toistaiseksi huipussaan elokuussa. Sen jälkeen louhintateho laski yli 40 prosenttia perjantaihin 29.11. mennessä.

Saman sivuston mukaan bitcoin-louhijoiden saamat tuotot pienenivät marraskuun aikana yli 50 prosenttia. Louhijoiden saama tuotto on enää hieman yli kymmenesosa siitä, mitä se oli bitcoinin kurssin käydessä huippulukemissa viime joulukuussa. Louhijoiden tuotot ovat pitkälti seurailleet bitcoinin kurssia.

Erityisesti louhijoiden arvioidaan vähentyneen Kiinassa. Taustalla ovat bitcoinin hinnanlaskun lisäksi maassa talvella merkittävästi nouseva sähkön hinta ja se, että monien louhijoiden käyttämät laitteet ovat vanhentuneita.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 136
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #19 : To 13.12.2018 klo 10:17:38
Raportti: Samsung kehittää kryptovaluuttalompakkoa älypuhelimiin – voidaan nähdä jo Galaxy S10:ssä

Samsung kehittää älypuhelimiinsa lohkoketju- ja kryptovaluuttateknologiaa, ja jo kevään Galaxy S10 -älypuhelimessa voidaan nähdä kryptovaluuttalompakko, raportoi nyt SamMobile-sivusto.

Samsungin kiinnostuksesta aihetta kohtaan saatiin vihiä jo aiemmin sen hakemien tavaramerkkien perusteella. Näitä olivat Blockchain KeyStore, Blockchain Key Box ja Blockchain Core.

SamMobilen mukaan Samsungin kryptovaluuttakokonaisuus tulee koostumaan laitteesta löytyvästä kryptovaluuttalompakosta kryptovaluuttojen säilyttämiseen sekä palvelusta, jonka avulla kryptovaluutoilla voidaan tehdä transaktioita ja siirtoja.

Samsungin kotimaassa Etelä-Koreassa kryptovaluutoista, kuten Bitcoinista, on kasvanut paljon länsimaita suurempi ilmiö. Voikin olla, että Samsung suuntaa kryptovaluuttaratkaisunsa aluksi kotimarkkinoilleen.

Samsungia edelle lohkoketjujen ja kryptovaluuttojen tuomisessa älypuhelimiin ovat ehtineet jo useammat valmistajat. Entuudestaan tutuista valmistajista HTC on aloittanut jo kryptovaluuttalompakon sisältävän Exodus 1 -älypuhelimensa toimitukset. Eniten huomiota lienee kuitenkin herättänyt Sirin Labsin Finney-älypuhelin, jonka markkinoilletulo alkaa olla myös lähellä. Lisäksi esimerkiksi osittain Jollan kanssa samoja avainhenkilöitä jakava Zippie on esitellyt yhteistyössä oman lohkoketjuälypuhelimensa.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 136
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #20 : To 13.12.2018 klo 10:20:10
Suomen verokarhu vinkkasi Tanskan kollegaansa: 2 700 tanskalaista bitcoin-harrastajaa joutuu tarkastukseen

Tanskalaiset olivat tehneet yhteensä 13,4 miljoonan euron edestä bitcoin-kauppoja suomalaisessa palvelussa.

Tanskan verovirasto Skattestyrelsen tutkii noin 2 700 tanskalaista, jotka ovat ostaneet ja myyneet kryptovaluutta bitcoinia suomalaisen välityspalvelun kautta. Skattestyrelsen epäilee, että osa henkilöistä on jättänyt ilmoittamatta verottajalle bitcoin-kaupoilla tekemänsä voitot ja tappiot.
Skattesyrelsen kertoo tiedotteessaan, että se sai kesällä 2018 vinkin tanskalaisista bitcoin-harrastajista Suomen verohallinnolta. Viraston mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Tanskan verottaja sai kryptovaluuttakauppaan liittyvän tarkan vihjeen. Suomesta saatujen tietojen mukaan tanskalaiset olivat tehneet yhteensä 100 miljoonan kruunun eli noin 13,4 miljoonan euron arvosta kauppoja bitcoinilla suomalaisesssa välityspalvelussa vuosina 2015–2017. Suurin osa tehdyistä kaupoista oli pieniä, alle 1 340 euron ostoja tai myyntejä. Monet olivat vain ostaneet bitcoineja välityspalvelun kautta, mutta eivät olleet myyneet niitä siellä.

Kaikkien toimet selvitetään:
Tanskan verokarhu aikoo käydä läpi jokaisen henkilön voitot ja tappiot, koska ne saattavat vaikuttaa heidän verotukseensa. Viranomaiset ovat jo ottaneet yhteyttä ensimmäisiin henkilöihin asian selvittämiseksi. – Tämä on luultavasti vain jäävuoren huippu. Vaikka kyseessä on suhteellisen pieni bitcoin-vaihtopalvelu, niin saamamme tieto on hyvin arvokasta, koska se paljastaa alan trendejä, Skattestyrelsenin henkilöverotuksesta vastaava johtaja Karin Bergen sanoo tiedotteessa.

Tanskan verovirasto ei nimennyt suomalaista palvelua tiedotteessaan.
Suomessa sijaitsee kaksi yritystä, jotka tarjoavat bitcoinin välityspalveluita. Yritykset ovat Coinmotion-vaihtopalvelua ylläpitävä Prasos ja LocalBitcoins, jonka alustan kautta käyttäjät voivat käydä bitcoin-kauppaa suoraan keskenään.

Skattestyrelsenin mukaan Suomen verohallinto oli saanut tiedot tanskalaisista bitcoin-vaihtopalveluun tekemänsä tarkastuksen yhteydessä.
All in