Kryptokeskustelu.org
- Kaikki kryptovaluutoista -


Pieniä uutisia

Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 159
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #15 : Ma 19.11.2018 klo 22:27:20
Kryptovaluutat kurimuksessa, bitcoinin arvo romahti alimmilleen yli vuoteen

Ennen laskua valvonta näytti hampaansa ja yksi valuutoista jakautui kahtia.

Viime kuukaudet jossain määrin vakaana pysynyt virtuaalivaluutta bitcoinin arvo romahti maanantaina lähes kymmenen prosenttia. Bitcoinin arvo kävi viidentuhannen Yhdysvaltojen dollarin rajan alapuolella, missä se ei ole ollut yli vuoteen.
Lasku alkoi viime keskiviikkona, kertoo uutistoimisto AFP. Tuolloin bitcoin maksoi kaupan avautuessa 6 326 dollaria.
Maanantaina kello 18.35 Suomen aikaa bitcoinin arvo oli 4 958 Yhdysvaltojen dollaria eli runsaat 4 300 euroa, kertoi uutistoimisto Bloomberg. Tuolloin se oli päivän aikana laskenut noin yhdeksän prosenttia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin arvo oli kuitenkin kivunnut 5 100 dollariin, kertoi uutistoimisto Reuters.

Useiden muiden niin sanottujen kryptovaluuttojen arvot laskivat maanantaina vielä enemmän, kertoo Bloomberg. Ether-valuutta putosi 12 prosenttia ja litecoin 13 prosenttia. Bloombergin mukaan kryptovaluutoista vain Ripple-valuutan arvo nousi.

Bitcoinin pudotus on ollut rajua verrattuna viime vuoden loppuun. Sen arvo oli yli 19 500 dollaria 18. joulukuuta viime vuonna.

Bitcoin on virtuaalinen, elektroninen valuutta, jonka toimintaperiaate perustuu kryptografiaan eli vahvaan salaukseen.

Bitcoin-markkinat ovat yhä kehitysasteella eivätkä täysin läpinäkyvät, joten analyytikoilla on ollut vaikeuksia ymmärtää, mistä uusin lasku johtuu, toteaa uutistoimisto AFP.

Kryptovaluuttoihin sijoittaneita on huolestuttanut ainakin se, että uusien kryptovaluuttojen markkinoille tuonnin valvonta näyttää lisääntyneen.

Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvova viranomainen määräsi viime perjantaina sakkoja kahdelle kryptovaluttayhtiölle, jotka eivät olleet rekisteröineet valuuttojaan arvopapereiksi. Sakko perustui sopimukseen yhtiöiden ja viranomaisen kanssa. Ne sopivat myös, että yhtiöt palauttavat rahaa sijoittajille. Tämän linjauksen pelätään ajavan kryptovaluuttayhtiöitä jopa konkursseihin, kertoi uutiskanava CNN lauantaina.

Huolta kryptovaluuttamarkkinoilla ovat aiheuttaneet myös kryptovaluuttojen kehittäjien kiistat. Bitcoinista viime vuonna omaksi valuutakseen eronneen bitcoin cash -valuutan kehittäjien erimielisyyden takia bitcoin cash jakautui viime viikolla kahdeksi eri valuutaksi.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 159
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #16 : Ma 19.11.2018 klo 22:30:22
Vähän myöhässä...:

Suosittu kryptovaluutta mullistui – louhijat ilmiriidoissa

Kryptovaluuttojen maailma koki torstaina suurimman mullistuksensa pitkään aikaan, kun bitcoin cash -valuutta jakautui kahdeksi erilliseksi haarakseen. Ennen jakautumistaan se oli markkina-arvoltaan neljänneksi suurin kryptovaluutta, mutta nyt edessä on kiista siitä, kumpi uusista haaroista perii tuon aseman.

Monien mukaan kyseessä on merkittävin softapäivitys sitten bitcoin cashin haarautumisen alkuperäisen bitcoinin lohkoketjusta, kirjoittaa The Next Web. Niin kutsuttu 'hard fork' -päivitys tarkoittaa suurta päivitystä, jossa lohkoketju jakautuu kahteen eri haaraan. Juuri tällainen hard fork päivitys jakoi bitcoin cashin kahteen keskenään yhteensopimattomaan haaraan.

Taustalla on kaksi eri näkemystä valuutan tulevaisuudesta. Solmuohjelmistoja tarjoava yritys bitcoin-ABC haluaa laajentaa valuutan ominaisuuksia esimerkiksi älysopimuksiin. Bitcoinin luojana itseään pitävän Craig Wrightin firma nChain taas pyrkii kasvattamaan valuutan lohkon kokoa skaalautuvuuden ja transaktionopeuden kasvattamiseksi. Näin ollen tuloksena on kaksi erilaista protokollaa ja lohkoketjun haarautuminen.
Haarautuminen on saattanut bitcoin cash -yhteisön sisäisiin riitoihin. Suurin osa valuutan louhijoista kannattaa Wrightin protokollaa, mutta vaihtopalveluita tarjoavat yhtiöt Coinbasen ja Binancen johdolla ovat vielä epävarmoja kannattamastaan haarasta. On myös mahdollista, että molemmat haarat jäävät käyttöön omina valuuttoinaan.

Bitcoin cashin arvo putosi tällä viikolla rajusti haarautumisen seurauksena. Maksuvälineenä bitcoin Cashia ei kuitenkaan käytetä kovin ahkerasti, sillä jopa vitsinä luodulla dogecoinilla tehdään Coinmetrics-sivuston mukaan kaksi kertaa enemmän maksusuorituksia.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 159
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #17 : Ma 26.11.2018 klo 09:56:13
Bitcoinin arvo on sukeltanut 10 päivässä noin 40 prosenttia.

Kryptovaluuttojen markkina-arvo on jatkanut viikonloppuna rajua syöksyään.

Sunnuntaina suurimman kryptovaluutan bitcoinin arvo kävi alimmillaan jo 3 600 dollarin alapuolella. Hieman ennen kello 14 Suomen aikaa sen kurssi liikkui 3 800 dollarin yläpuolella.

Kyseessä on matalin dollarinoteeraus sitten viime vuoden syyskuun. Huipussaan bitcoin oli viime joulukuussa, kun arvo kävi jopa 20 000 dollarin paremmalla puolella.

Arvo on painunut noin 40 prosenttia viimeisen kymmenen päivän aikana. Vielä marraskuun puolivälissä bitcoinin arvo oli yli 6 000 dollarissa. Kaikkien aikojen kurssihuipusta on tultu alas yli 80 prosenttia.

"Kaikki, jotka uskovat yhä kryptovaluuttoihin ostivat jo kuukausia sitten niin paljon kuin pystyivät. Ostajia ei ole enää jäljellä", arvioi markkinaa seuraava Cracked.Marketin Jani Ziedins markkinasivusto MarketWatchin mukaan.

Bitcoinin ohella myös muut kryptovaluutat ovat halventuneet jyrkästi. Kaikkien merkittävimpien kryptojen markkina-arvo on painunut viime viikkoina useita kymmeniä prosentteja.

Kryptovaluuttamarkkinoiden kokonaisarvo liikkuu Coinmarketcap-sivuston mukaan tällä hetkellä noin 123 miljardissa dollarissa, kun se tammikuun huipussaan kävi jo yli 800 miljardissa dollarissa.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 159
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #18 : La 1.12.2018 klo 15:52:18
Arvio kryptoalan sisältä: Kurssilasku sai sadat tuhannet bitcoin-louhijat luovuttamaan

Bitcoin-louhijoiden yhteenlaskettu koneteho on pudonnut viime kuukausina merkittävästi, ja samoin on käynyt louhijoiden saamille tuotoille.

Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen markkinoilla nähtiin marraskuun ajan merkittävää laskua. Kuukauden aikana kryptovaluuttojen yhteenlaskettu markkina-arvo putosi noin 36 prosenttia 130 miljardin dollarin eli 114 miljardin euron paikkeille.

Kurssilasku on ajanut ahdinkoon kryptosijoittajien lisäksi kryptovaluuttojen louhijat. Louhinta tarkoittaa tietokoneiden laskentatehon käyttöä joidenkin kryptovaluuttojen varmentamiseen, mikä synnyttää louhijoille uutta kryptovaluuttaa.

Kryptoalan sisällä on kiertänyt arvio, jonka mukaan 600 000-800 000 bitcoin-louhijaa olisi lopettanut louhinnan kahden pahimman laskuviikon aikana marraskuun loppupuolella. Arvion esittäjä on suurimpiin bitcoin-louhijoiden keskittymiin eli pooleihin kuuluva kiinalainen F2pool.

Blockchain.com-sivuston mukaan bitcoin-louhijoiden yhteenlaskettu koneteho eli hash rate kävi toistaiseksi huipussaan elokuussa. Sen jälkeen louhintateho laski yli 40 prosenttia perjantaihin 29.11. mennessä.

Saman sivuston mukaan bitcoin-louhijoiden saamat tuotot pienenivät marraskuun aikana yli 50 prosenttia. Louhijoiden saama tuotto on enää hieman yli kymmenesosa siitä, mitä se oli bitcoinin kurssin käydessä huippulukemissa viime joulukuussa. Louhijoiden tuotot ovat pitkälti seurailleet bitcoinin kurssia.

Erityisesti louhijoiden arvioidaan vähentyneen Kiinassa. Taustalla ovat bitcoinin hinnanlaskun lisäksi maassa talvella merkittävästi nouseva sähkön hinta ja se, että monien louhijoiden käyttämät laitteet ovat vanhentuneita.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 159
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #19 : To 13.12.2018 klo 10:17:38
Raportti: Samsung kehittää kryptovaluuttalompakkoa älypuhelimiin – voidaan nähdä jo Galaxy S10:ssä

Samsung kehittää älypuhelimiinsa lohkoketju- ja kryptovaluuttateknologiaa, ja jo kevään Galaxy S10 -älypuhelimessa voidaan nähdä kryptovaluuttalompakko, raportoi nyt SamMobile-sivusto.

Samsungin kiinnostuksesta aihetta kohtaan saatiin vihiä jo aiemmin sen hakemien tavaramerkkien perusteella. Näitä olivat Blockchain KeyStore, Blockchain Key Box ja Blockchain Core.

SamMobilen mukaan Samsungin kryptovaluuttakokonaisuus tulee koostumaan laitteesta löytyvästä kryptovaluuttalompakosta kryptovaluuttojen säilyttämiseen sekä palvelusta, jonka avulla kryptovaluutoilla voidaan tehdä transaktioita ja siirtoja.

Samsungin kotimaassa Etelä-Koreassa kryptovaluutoista, kuten Bitcoinista, on kasvanut paljon länsimaita suurempi ilmiö. Voikin olla, että Samsung suuntaa kryptovaluuttaratkaisunsa aluksi kotimarkkinoilleen.

Samsungia edelle lohkoketjujen ja kryptovaluuttojen tuomisessa älypuhelimiin ovat ehtineet jo useammat valmistajat. Entuudestaan tutuista valmistajista HTC on aloittanut jo kryptovaluuttalompakon sisältävän Exodus 1 -älypuhelimensa toimitukset. Eniten huomiota lienee kuitenkin herättänyt Sirin Labsin Finney-älypuhelin, jonka markkinoilletulo alkaa olla myös lähellä. Lisäksi esimerkiksi osittain Jollan kanssa samoja avainhenkilöitä jakava Zippie on esitellyt yhteistyössä oman lohkoketjuälypuhelimensa.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 159
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #20 : To 13.12.2018 klo 10:20:10
Suomen verokarhu vinkkasi Tanskan kollegaansa: 2 700 tanskalaista bitcoin-harrastajaa joutuu tarkastukseen

Tanskalaiset olivat tehneet yhteensä 13,4 miljoonan euron edestä bitcoin-kauppoja suomalaisessa palvelussa.

Tanskan verovirasto Skattestyrelsen tutkii noin 2 700 tanskalaista, jotka ovat ostaneet ja myyneet kryptovaluutta bitcoinia suomalaisen välityspalvelun kautta. Skattestyrelsen epäilee, että osa henkilöistä on jättänyt ilmoittamatta verottajalle bitcoin-kaupoilla tekemänsä voitot ja tappiot.
Skattesyrelsen kertoo tiedotteessaan, että se sai kesällä 2018 vinkin tanskalaisista bitcoin-harrastajista Suomen verohallinnolta. Viraston mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Tanskan verottaja sai kryptovaluuttakauppaan liittyvän tarkan vihjeen. Suomesta saatujen tietojen mukaan tanskalaiset olivat tehneet yhteensä 100 miljoonan kruunun eli noin 13,4 miljoonan euron arvosta kauppoja bitcoinilla suomalaisesssa välityspalvelussa vuosina 2015–2017. Suurin osa tehdyistä kaupoista oli pieniä, alle 1 340 euron ostoja tai myyntejä. Monet olivat vain ostaneet bitcoineja välityspalvelun kautta, mutta eivät olleet myyneet niitä siellä.

Kaikkien toimet selvitetään:
Tanskan verokarhu aikoo käydä läpi jokaisen henkilön voitot ja tappiot, koska ne saattavat vaikuttaa heidän verotukseensa. Viranomaiset ovat jo ottaneet yhteyttä ensimmäisiin henkilöihin asian selvittämiseksi. – Tämä on luultavasti vain jäävuoren huippu. Vaikka kyseessä on suhteellisen pieni bitcoin-vaihtopalvelu, niin saamamme tieto on hyvin arvokasta, koska se paljastaa alan trendejä, Skattestyrelsenin henkilöverotuksesta vastaava johtaja Karin Bergen sanoo tiedotteessa.

Tanskan verovirasto ei nimennyt suomalaista palvelua tiedotteessaan.
Suomessa sijaitsee kaksi yritystä, jotka tarjoavat bitcoinin välityspalveluita. Yritykset ovat Coinmotion-vaihtopalvelua ylläpitävä Prasos ja LocalBitcoins, jonka alustan kautta käyttäjät voivat käydä bitcoin-kauppaa suoraan keskenään.

Skattestyrelsenin mukaan Suomen verohallinto oli saanut tiedot tanskalaisista bitcoin-vaihtopalveluun tekemänsä tarkastuksen yhteydessä.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 159
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #21 : To 20.12.2018 klo 10:45:07
Opera päivitti selaimensa Androidilla – lisäsi mukaan kryptovaluuttalompakon

Opera on julkaissut verkkoselaimestaan Androidille uuden version. Merkittävin uutuus viimeisimmässä päivityksessä on selaimeen lisätty kryptovaluuttalompakko. Opera on testannut omaa kryptovaluuttojen käyttöön tarkoitettua lompakkotoimintoaan jo aiemmin selaimensa beetatestiversioissa. Nyt julkaistun päivityksen mukana siitä tulee kuitenkin ensi kerran valtavirtaa.

Kryptovaluuttalompakon osalta Opera tukee toistaiseksi Etheuremia, muita ERC-20-mukaisia tokeneita sekä kerättäviä ”kryptoesineitä” (ERC-721). Lompakon integrointi selaimeen mahdollistaa luonnollisesti kryptovaluuttojen helpon käytön niitä tukevissa verkkopalveluissa. Tältä osin Operan selain Web 3 API -rajapintaa, joka mahdollistaa maksut sovelluksissa kryptovaluutoilla. ”Toivomme tämän askeleen kiihdyttävän kryptovaluuttojen siirtymää spekuloinnista ja sijoituksista kohti käyttöä todellisissa maksuissa ja transaktioissa käyttäjiemme päivittäisessä elämässä”, kommentoi Operan johtaja Krystian Kolondra.

Päivitetty Opera-selain Androidille löytyy Google Playsta. Opera on tuomassa kryptolompakkonsa myös selaimensa Windows-, Mac- ja Linux-versioihin ensi vuoden aikana. Sen sijaan Applen asettamien rajoitusten vuoksi kryptovaluuttalompakkoa ei aktiivisesti kehitetä Operan iOS-sovellukseen.
All in


Poissa Wäinämöinen

 • Jr. Member
 • **
  • Viestejä: 71
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
  • Kryptovaluutta
Vastaus #22 : Pe 21.12.2018 klo 09:49:01
WhatsAppiin kehitteillä oma kryptovaluutta

Pikaviestisovelluksen omistaja Facebook kehittää kryptovaluuttaa, jota voisi käyttää WhatsAppissa tehtävissä rahansiirroissa.

Bloombergin haastattelemien lähteiden mukaan kyseessä on niin kutsuttu stablecoin eli Yhdysvaltain dollarin arvoon sidottu kryptovaluutta. Näin pyritään hillitsemään rajua arvon heilahtelua, joka on soittautunut perinteisten kryptovaluuttojen ongelmaksi.

Facebookilla on kuitenkin vielä pitkä matka kryptovaluutan julkistukseen, sillä se kehittää vielä strategiaa ja tapoja, joilla valuutan arvo saadaan pysymään vakaana. Bloombergin haastattelemat yhtiön sisäiset lähteet pysyttelevät nimettöminä.

Facebookilta on osattu odottaa siirtoja maksupalveluissa siitä asti, kun entinen PayPal-johtaja David Marcus palkattiin Messenger-viestimen johtoon vuonna 2014. Toukokuussa Marcus nimettiin yhtiön lohkoketjuosaston johtoon. Nyt osasto työllistää noin 40 henkeä.

Virallisiin valuuttoihin sidottujen kryptovaluuttojen määrä on noussut tänä vuonna, mutta yksikään niistä ei ole vielä noussut suursuosioon. Onnistuessaan Facebookista tulisi ensimmäinen teknologiayritys, joka onnistuu tämänkaltaisessa operaatiossa.

Kryptovaluuttaa aiotaan kokeilla ensimmäisenä Intiassa, jossa WhatsApp nauttii suursuosiota. Maassa on Kiinan jälkeen toiseksi eniten internetin käyttäjiä, 480 miljoonaa. Vuoteen 2022 mennessä määrän arvellaan nousevan 737 miljoonaan.

https://www.mikrobitti.fi/uutiset/mb/5bb8ee70-96be-4ffb-92b5-65a09eff1620


Poissa Wäinämöinen

 • Jr. Member
 • **
  • Viestejä: 71
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
  • Kryptovaluutta
Vastaus #23 : Ke 2.01.2019 klo 13:59:17
Louhiminen meni muodista, virittelijät kiittävät – komponenttien hinnat putosivat murto-osaan

Kryptovaluuttojen valtava hinnan nousu ja sen jälkeinen romahdus näkyivät selvästi myös tietokonekomponenttien hinnoissa. Parhaimmillaan kryptolouhinnassa käytettyjen komponenttien hinnat ovat tippuneet murto-osaan vuoden takaisesta.

Anandtech on vertaillut keskeisimpien louhimisessa käytettyjen komponenttien hintoja ennen kryptokuplan puhkeamista ja sen jälkeen. Kuplan katsotaan puhjenneen bitcoinin saavutettua huippuarvonsa 19 783 dollaria joulukuussa 2017. Bitcoinin tämän hetkinen arvo on noin 3900 dollaria.

Kryptolouhijat suosivat emolevyjä, joihin voi liittää kerralla mahdollisimman monta näytönohjainta. 19 PCIe-portilla varustettu Asus B250 Mining Expert maksoi vuosi sitten jopa 600 dollaria, mutta nyt sen voi saada jopa 58 dollarilla.

Myös louhimon runkona käytettyjen telineiden hinnat ovat tulleet jyrkästi alas. Astarin-merkkinen teline kuudelle näytönohjaimelle maksoi vielä maaliskuussa 2018 100 dollaria, kun nyt sen hinta on vain 36 dollaria.

Louhimiseen käytettyjen näytönohjainten hinnat nousivat ennätyksellisen kysyntäpiikin takia. Esimerkiksi 6 gigatavun muistilla varustetun Evga GeForce GTX 1060 SC:tä myytiin kalleimmillaan jopa 700 dollarilla, kun nyt sellaisen saa reilusti alle 300 dollarin hintaan.

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/louhiminen-meni-muodista-virittelijat-kiittavat-komponenttien-hinnat-putosivat-murto-osaan-6753963


Poissa Wäinämöinen

 • Jr. Member
 • **
  • Viestejä: 71
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
  • Kryptovaluutta
Vastaus #24 : To 3.01.2019 klo 10:56:06
Bitcoinin pahin kilpailija haastaa odottamattomalla tavalla – luonto kiittää

Kryptovaluuttojen louhinta syö paljon energiaa, ja etenkin bitcoin-tuotannon virrankulutusta pidetään syystäkin huolestuttavan suurena. Bitcoinin pahin kilpailija, ethereum, aikoo haalia lisää suosiota iskemällä juuri tähän: eetterivaluutta aikoo leikata omaa energiatarvettaan noin 99 prosenttia.

Spectrum kertoo, että ethereum-louhinta vie nykyisellään 25–50 prosenttia siitä mitä bitcoinin tuotantoon menee. Se on silti massiivinen määrä, sillä ethereum-teollisuus nielee yhtä paljon sähköä kuin Islanti, ja tyypillinen kaupankäynti vaatii saman verran virtaa kuin keskiverto koti käyttää tyypillisenä päivänä.

Ethereumin isä Vitalik Buterin, Ethereum Foundation sekä kryptovaluuttojen parissa puuhasteleva yhteisö aikovat pian tehdä kenttäkokeita uusiksi vedetyllä ethereum-koodilla.

Jos kaikki menee hyvin, vuoden 2019 loppuun mennessä ethereum vie vain sadasosan siitä sähkömäärästä mitä se tällä hetkellä tarvitsee.

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/bitcoinin-pahin-kilpailija-haastaa-odottamattomalla-tavalla-luonto-kiittaa-6754058


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 159
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #25 : To 10.01.2019 klo 12:01:15
Vanhaa uutista jo mutta pistetään nyt tänne..

Hakkerit mursivat kryptovaluutan lohkoketjun - bitcoinin luoja varoitti jo vuosia sitten

Hakkerit toteuttivat monimutkaisen kuprun.

Nokkelat hakkerit korkkasivat bittiraha ethereum classicin. Rosvot uudelleenkirjoittivat osan lohkoketjusta, jonka ansiosta he saattoivat pyöräyttää sitä uuteen järjestykseen. Näin vorojen myymät bittirahat palautuivat takaisin konnille, jolloin he saivat myytyä ne toistamiseen.

Ars Technica kertoo, että tällä tavalla hakkerit käyttivät 88 500 ethereum classicia kahteen kertaan tienaten tempullaan noin 400 000 euroa.
Koska rahoja ei suinkaan luotu tyhjästä, ne hävisivät yksityisomistajien tileiltä ja päätyivät konnien kouriin, josta ne näpsäkästi siirrettiin uusille omistajille.

Hakkerien käyttämää kikkaa kutsutaan rollback-hyökkäykseksi. Se jakautti ethereum classicin lohkoketjun kahtia, jolloin alkuperäinen lohkoketju korvattiin uudella. Tämän ansiosta hyökkääjät saattoivat kumota ketjussa olevia kauppoja, eli rahat palautuivat edelliselle omistajalle.
Kupru on kuitenkin erittäin vaikea toteuttaa. Teoriassa rollback-hyökkäys nimittäin vaatii vähintään 51 prosenttia lohkoketjun luomisessa käytetystä laskentatehosta.
Iskutapa ei ole entuudestaan tuntematon, sillä jo bitcoinin luoja Satoshi Nakamoto varoitti rollbackin vaarasta esitellessään digitaalisen rahan konseptia.

Tapahtuman johdosta kryptovaluuttakauppa Coinbase on keskeyttänyt ethereum classicin myynnin. Kraken Exchange on väliaikaisesti estänyt ethereum classicin tallentamisen ja nostamisen, kunnes bittirahan käyttö todetaan jälleen turvalliseksi.
All in


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 159
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vastaus #26 : To 17.01.2019 klo 13:36:20
Kryptovaluutta ethereumin päivityksestä löydettiin vakava haavoittuvuus

Kryptovaluutta ethereumin seuraava suurpäivitys oli käytännössä julkaisua vaille valmis, kun ChainSecurityn tietoturvatutkijat löysivät siitä vakavan haavoittuvuuden. Mikäli hyökkääjä olisi iskenyt siihen, hän olisi voinut ryystää muiden bittitilejä täysin tyhjäksi.
Se olisi tehnyt ethereumin vakavasti otettavuudesta selvää, sillä se olisi ollut jo toinen ryöstön mahdollistava haavoittuvuus lyhyen ajan sisään.

Zdnetin mukaan kryptoraharyöstö olisi tapahtunut ethereumin smart contract -ominaisuuden kautta. Sen avulla käyttäjät voivat kasata rahojaan yhteen jotain tiettyä käyttötarkoitusta varten, ja tästä yhteisestä rahavuoresta saa varoja ulos ennaltamääritetyillä ehdoilla.

Bugin ansiosta hyökkääjä olisi voinut vetää smart contractiin sidottuja varoja ulos ehtojen ohi, muiden osallistujien tietämättä, ja vieläpä tasan niin monta kertaa kuin vain huvittaa.
Toisin sanoen, hyökkääjä olisi voinut ryystää koko smart contractin sisältämän rahasumman itselleen.
Temppu olisi taatusti maksanut smart contractia käyttäville ethereumisteille miljoonia.
Ethereumin kehittäjien mukaan haavoittuvuudesta ei ehtinyt koitua kenellekään haittaa.

Lohkoketjupäivitys saapuu vain kaksi päivää aikataulusta myöhässä eli perjantaina 18. tammikuuta.
All in


Poissa Wäinämöinen

 • Jr. Member
 • **
  • Viestejä: 71
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
  • Kryptovaluutta
Vastaus #27 : La 30.03.2019 klo 10:14:29
Kryptovaluuttojen verotus muuttuu oikeudenmukaisemmaksi – Tappioista tulossa vähennyskelpoisia

Korkein hallinto-oikeus antoi perjantaina päätöksen, jonka mukaan virtuaali- eli kryptovaluutan vaihdossa euroihin sovelletaan tuloverolain luovutusvoittoa koskevia säännöksiä.

Verohallinto kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että päätös merkitsee muutosta aiempaan käytäntöön. Virtuaalivaluuttojen verotuksesta ei ole nimenomaisia verosäännöksiä.

Jatkossa kryptovaluutan myynnistä aiheutuvat tappiot ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että jos henkilö on ostanut esimerkiksi bitcoineja ja myy ne tappiolla pois, voi hän vähentää tekemänsä tappion verotuksessa.

Verotuksen epäkohta katoaa
Aiemmin verohallinto katsoi, että kryptojen myynnistä syntyneitä tappioita ei saa vähentää.

– Suurin asiakkaiden kokema epäkohta virtuaalivaluuttojen verotuksessa poistuu nyt tämän päätöksen myötä, Verohallinnon johtava veroasiantuntija Sami Varonen sanoo tiedotteessa.

KHO:n päätöksessä ei vielä ratkaistu tilannetta, jossa kryptovaluuttaa vaihdetaan toiseen kryptovaluuttaan.

Verottajan nykyisen linjauksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan virtuaalivaluutan käyttö missä tahansa tilanteissa realisoi sen arvonnousun verotuksen.

– Päätöksen valossa aiempi tulkinta vaihdon verottamisesta on kuitenkin entistä vahvemmin perusteltu, Varonen sanoo.

Verohallinto aikoo päivittää kryptovaluuttojen verotusta koskevaa ohjeistustaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10713145


Poissa Wäinämöinen

 • Jr. Member
 • **
  • Viestejä: 71
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
  • Kryptovaluutta
Vastaus #28 : Ke 10.04.2019 klo 11:41:48
Bitcoinille vakava vastoinkäyminen? Louhintakielto uhkaa – ”saasteita ja resurssien tuhlaamista”

Kiinassa harkitaan uusia lakeja, jotka kieltäisivät kryptovaluuttojen louhinnan kokonaan. Syinä ovat louhinnan saastevaikutukset ja sen nielemät valtavat resurssit.

Louhintakielto liittyy Kiinan talouden suuria linjoja suunnittelevan NDRC:n (National Development and Reform Commission) raporttiin, joka sisältää ohjeistuksia kansallisen infrastruktuurin parantamiseksi, kertoo ZDNet.

Raportissa toiminta-aloja on jaettu muun muassa kannustettaviin, rajoitettaviin ja kokonaan pois karsittaviin. Kryptovaluuttojen louhinta on listattu karsittavien asioiden joukkoon. NDRC:n laatima lista on julkisessa tarkastelussa 7. toukokuuta asti.

Suurin osa maailman kryptolouhintaan tarkoitetuista farmeista sijaitsee Kiinassa.

Kiina kielsi vuonna 2017 krptovaluuttojen ico-rahoitukset (initial coin offering) ja sen jälkeen kryptovaluuttakauppa on kielletty kokonaan. Alan yritykset ovat joutuneet siirtymään muualle.

Myös muissa Aasian maissa kryptovaluutat ovat joutuneet suurennuslasin alle niihin liittyvien huijausten ja rikollisuuden vuoksi. Japani on kertonut asettavansa tiukat ehdot maahan mieliville kryptovaluuttapörsseille. Etelä-Korea on puolestaan sanonut, ettei sillä ole aikomuksia kieltää kryptovaluuttakauppaa kokonaan. Sen sijaan kauppojen läpinäkyvyyttä pyritään lisäämään.

https://www.tivi.fi/uutiset/tv/36d731e3-6c31-4641-b1a7-e69877a19760