Kryptokeskustelu.org
- Kaikki kryptovaluutoista -


Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Markettilippis

Sivuja: 1
1
Olen tässä viimeisen kuukauden aikana taas siirrellyt fiattia kryptoihin. Viikonloppuna homma jatkuu varsin maltillisella summalla (satasen ja kahden välistä). Mikä on tällä hetkellä eniten in?! :D  :moon:

2
Laitetaas omaa topiccia tulille kun kerrankin suomalainen media on tehny vähän kattavamman jutun kryptoista. Linkki MTV3:sen juttuun:
www.mtvuutiset.fi/artikkeli/asiantuntijat-varoittavat-bitcoinin-ja-muiden-kryptovaluuttojen-riskeista-olisi-ehka-hyva-kirjoittaa-niista-jotka-ovat-menettaneet-rahaa/7164398#gs.VBQSoBM

Se nyt on selvää että vähänkään riskipitoisemmassa leikissä häviäjiä on enemmän kuin voittajia, ja myös se että näistä ei kirjoiteta. Sankaritarinat kiinnostaa.

Sen sijaan yllätyksenä tuli itsellekin että käyttö vähentynyt:
Alun perinhän idea oli, että Bitcoinista tulisi vaihdon väline eli valuutta, jota voidaan käyttää nettikaupassa maksuvälineenä, jolloin sillä olisi tällainen hyödyllinen käyttötarkoitus. Silloin voisi olla perusteltua, että ihmiset saattaisivat haluta ostaa Bitcoineja tai muita kryptovaluuttoja käyttääkseen niitä sitten ostoksissa, Lehdonvirta sanoo.

– Mutta tämähän ei ole onnistunut: päinvastoin kryptovaluuttojen käyttö nettikaupassa on vähentynyt, ja myös niiden nettikauppojen määrä, jotka hyväksyvät kryptovaluuttaa, on tullut päinvastoin alaspäin.


Onkos tästä jollain kryptokeskustelijalla tarkempaa tietoa tai heittää linkkiä statistiikkaan?

Sen sijaan pankin housuun paskominen, huumekaupan (mitä on tehty iät ajat ja tullaan tekemään jatkossakin - tavat vain muokkautuvat ympäristön mukaan) mukaan vetäminen sekä kusetuksien (mitä on tehty iät ajat ja tullaan tekemään jatkossakin - tavat vain muokkautuvat ympäristön mukaan) mainitseminen on taas median tuttua fudia.

Mutta nyt kun on tultu kautta rintaman alas taas kymmenen pinnaa niin sopii hyvin päivän teemaan. Onko nykyisistä kolikoista (ml. BTC) mitään jäljellä 10v päästä, vai muokkautuuko tekniikka sellaiseksi että lopulta sillä ei ole nykyisten koliikeiden kanssa muuta yhteistä kuin perusajatus tekniikan takana?

3
Noniin ja sama homma uudelle kuulle. Joko härkämarkkinat näkyy vai rautakauppaan köysiostoksille? Tällä kertaa systeemi "Näytä tulokset vain äänestämisen jälkeen". Äänestämään siis :peukku:

4
Bitcoin / Bitcoinin asema kryptoykkösenä?
« : Pe 31.08.2018 klo 19:30:42 »
Mitäs mieltä muut on, porskuttaako Bitcoin kryptojen ykkösenä vielä kuinka kauan/ikuisesti vai tapahtuuko flippening vielä? Jotkut "asiantuntijat" huutelivat tätä vuotta vuodeksi jolloin Ethereum ohittaa Bitcoinin. Toisaalta huudeltiin kryptojen vuotta, icojen vuotta jne :D Näyttäisi nyt siltä että pikemminkin BTC parantelee asemiaan kun keväällä ETH ottikin hyvin kiinni.

5
Muut kryptovaluutat / Daneel (DAN)
« : To 30.08.2018 klo 12:23:44 »


IBM Watsoniin perustuva AI token, tavoitteena luoda "kryptomaailman Siri". Toisin sanoen kysy jotain kryptoista niin Daneel vastaa. Tiimi (ranskalainen suht tuntematon joukko) on kehittänyt tuotetta pitkin vuotta ja lupailevat tuotetta markkinoille lähikuukausina. Tämä seuraa projektin roadmappia. Ihan mielenkiintoisia videoita on jo julkaistu, esim. youtube.com/watch?v=QQoD6HnaWRA. Itse osallistuin ICO:oon alkuvuodesta pienellä siivulla lähinnä arpana mutta tokenit olen sittemmin myynyt. Daneel on silti jatkuvasti itsellä seurannassa ja todennäköisesti hyppään kelkkaan taas mukaan kun fiattia jostain irtoaa. Tiimi on aktiivinen Telegramissa ja tuote vaikuttaa hyvältä, lisäksi plussaa tiimin eurooppalaisuudesta. Lisäksi tuntuu että kuten Adhivessä, tässäkin kehitetään tuote oikeasti kuntoon ennen hypeä. Mutta toivottavasti se hype sitten myös tulee... ?

Kuten kaikissa pienen capin tuntemattomimmissa kolikoissa/tokeneissa, kannattaa tämänkin kanssa olla varovainen. Mutta jos etsii lottolappua niin kannattaa ainakin tutustua. Osto tapahtunee helpoiten HitBTC:n kautta.

Nettisivut: daneel.io/
CMC: coinmarketcap.com/currencies/daneel/
Yksi ICO-arvio: icobench.com/ico/daneel

6
Media ja some / Pieniä uutisia
« : La 11.08.2018 klo 11:44:19 »
Selain haastaa isompiaan vannomalla lohkoketjun nimeen – kryptovaluuttakauppa käy pian ilman liitännäisiä

Opera-selain yrittää nostaa osakkeitaan kryptovaluuttasijoittajien keskuudessa tarjoamalla uutta ominaisuutta työpöytäversiossaan, uutisoi The Next Web.

Operasta tulee ensimmäinen selain, jonka työpöytäversioon tulee tarjolle kryptorahalompakko. Näin ollen tarve kolmanten osapuolten liitännäisille katoaa.

Työpöytäversion lompakko on yhdistetty käyttäjän puhelimeen, jossa Operan Android-version kryptovaluuttalompakko on ollut käytettävissä jo kesäkuusta lähtien. Kryptokaupan voi tehdä työpöytäselaimessa, minkä jälkeen vahvistaminen tapahtuu biometrisesti puhelimen sormenjälkilukijalla.

Operan ethereum-kryptovaluuttaa tukeva mobiililompakko liitetään työpöytäselaimeen qr-koodin avulla.

"Uskomme, että lohkoketjuteknologia tulee mullistamaan internetin", sanoo Operan selainpomo Krystian Kolonra.

Operan mukaan kryptovaluuttaintegraatio on luvassa selaimen työpöytäversion käyttäjille "lähiaikoina".

tivi.fi/Kaikki_uutiset/selain-haastaa-isompiaan-vannomalla-lohkoketjun-nimeen-kryptovaluuttakauppa-kay-pian-ilman-liitannaisia-6735511

7
... samalla testaan tätä pirun hienoa äänestysominaisuutta :D Äänestysaikaa 7 päivää, katsotaan kuinka lähelle tämä vielä pieni mutta asiantunteva forumimne osuu :kippis:

8Ostelin Fusionia tuossa keväällä n. 2,30$ hinnoissa omaan folioon. Tämän jälkeenhän arvo kipusi tuonne hieman yli 9 dollariin mutta on taas laskenut ja tällä hetkellä sijoitukseni on hieman pakkasella.
Mieli tekisi ostaa lisää, mutta uskaltaako sitä? Roima dippi huipuista on johtunut ilmeisesti mainnetin myöhästymisestä (piti olla Q2:lla, mutta on nyt elo-syyskuussa) ja jokseenkin myös omaan silmään paskasta/epäselvästä infoamisesta. Hypeä ei juurikaan nostateta - mikä toisaalta on ihan hyvä tiettyyn pisteeseen saakka. Myöskään uusia pörssejä ei ole tullut, ja CEO DJ Qian sanoikin Telegramissa että hän ei niistä (pörssilistautumisista) tule maksamaan.

Edelleen Fusionin visio ja idea on ainutlaaatuinen, mikä toteutuessaan toisi todella isot profitit, lisäksi tiimi on raudanluja ja ainakin minussa luottamusta herättävä. Jokin tossa silti nyt herättävää epävarmuutta mistä syystä hintakin laahaa alhaalla. Mikä? Onko täällä muita Fusionin omistajia ja mitkä on fiilikset? Mainnetin jälkeen tokeneita lukitaan supreme nodeihin (vaatii 5000fsn:a) jonka voisi olettavan ainakin nostavan hintaa? Jotenkin vaan sellainen olo että mahtaako se mainnet tulla nytkään...

Edittiä:
Jos FUSION on muuten vielä tuntematon niin tässä muutama linkki mistä voi aloittaa tutustumisen... :
fusion.org
coinmarketcap.com/currencies/fusion/
medium.com/@fusionprotocol/latest
youtu.be/g8oj-2JLiX8

9
Yleistä ICO:sta / ICO
« : La 28.07.2018 klo 00:09:53 »
ICO (Initial Coin Offering) on periaatteessa joukkorahoitus, jossa kuka tahansa voi ostaa tokeneita/coineja ennen niiden listautumista kryptopörsseihin. Käytännössä ICO:ssa kerätään rahaa yrityksen kehittämisen ja toiminnan rahoittamiseksi. Huom! ICOissa ns. Skämmiin osumisen riski on suuri, tee oma tutkimuksesi äläkä lahjoita rahojasi kusetusprojekteihin! Kryptokeskustelu.org suosittelee aina lukemaan ICO:sta vähintään whitepaperin sekä tutustumaan somekanaviin (ainakin Telegram). Äläkä sijoita yhtään enempää mitä olet valmis menettämään. Kaikesta huolimatta ICO:t ovat mielestäni se, missä on vielä "helppoa" päästä kymmeniin- jopa satakertaisiin tuottoihin lyhyessäkin ajassa. Lue ICO-rating sivustoja, tutustu projektiin, lue some-kanavia... :moon:

ICOjen analysointeihin ja arvosteluihin keskittyneet itse käyttämäni sivustot:
icorating.com
icobench.com

Ja vielä infona:
http://www.finanssivalvonta.fi/fi/Tiedotteet/Lehdistotiedotteet/Pages/17_2017.aspx

10
Verottaja uudisti ohjeistuksensa kryptoihin toukokuun lopussa. Näin ollen krypto-krypto vaihdotkin on verotettavaa tuloa. Silti tappiota ei voi vähentää :D

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48411/virtuaalivaluuttojen-verotus/

Itsellä on tuon jälkeen ollut treidailut paussissa ja hodlailen nykyisiä kolikoita ainakin jonkun aikaa. Katsotaan nyt miten tuo ohjeistus toimii käytännössä/muuttavatko vielä jotain. Aika omituinen ja sekava paketti kaiken kaikkiaan.

11
Muut kryptovaluutat / Adhive (ADH)
« : Ma 23.07.2018 klo 10:04:45 »


Noniin laitetaas ensimmäisen kryptoihin liittyvä viesti ulos ja hieman tuntemattomasta päästä. Omasta lompakosta löytyy Adhiveä n. 30% siivulla, ja se onkin heittämällä viime aikojen kovin nousija omista omistuksista. Kyseessä on siis ansainta-alusta bloggaajille, fb, insta yms sisällöntuottajille, ja tuotteella on jo yli 20 000 käyttäjää. Tuote on siis jo ulkona, jota sitten parantelevat ja kehittelevät. Kannattaa tutustua. Todellinen low marketcapin tokeni jolla voi saada vielä kunnon tuotot. Toki riskit kulkevat sitten siinä samassa. Tällä hetkellä Adhiveä saa HitBTC:sta, Qryptosta ja Idexistä. DYOR.
Kannattaa aloittaa liittymällä Adhiven Telegramiin niin näkee kuinka ammattimaisesti projektin työntekijät vie tätä eteenpäin. Ainiin, ja on edelleen reilusti alle ICO-hinnan (0.1369$)  :moon:

Tuote:
https://adhiveplatform.com

Token:
https://adhive.tv

Yksi ICO-arvioista:
https://icobench.com/ico/adhive

Coinmarketcap:
https://coinmarketcap.com/currencies/adhive/

12
Kryptokeskustelu.org / Kehitysehdotuksia
« : To 19.07.2018 klo 16:26:04 »
Kryptokeskustelu.org on vasta alkuvaiheessa ja se tulee elämään teidän käyttäjien käytöksen ja toiminnan mukaisesti. Seurataan mm. eri osioita jatkuvasti, ja jos jokin coin tai tokeni on suosioltaan (viestien määrä, aloitettujen topicien määrä) suuri niin laitetaan se omaksi alaosioksi BTC:n ja ETH:n seuraksi.
 
Olen myös miettinyt lompakoiden ja pörssien irroittamisen kokonaan omiksi alueiksi alaosioineen, mutta toistaiseksi laitoin ne nyt "Yleistä kryptovaluutoista"-aiheen alle. Kuten todettua, muutetaan tämä jos viestien määrät ym. antavat siihen aihetta.

ICO:lle halusin oman alueen koska tuntuu että suomenkielisillä palstoilla noista ei oikein keskustelua ole, ja tuntuu että aihe on vaikea uusille sijoittajille. Pikemminkin porukka hyssyttelee icoista - ainakin siihen asti kunnes omat kolikot on turvallisesti hommattu.

Aika paljon tähän mennessä tehdyt osiot sekä forumin pohja ja asetukset pohjautuvat omiin kokemuksiin ja käyttöön. Tarkoituksena olisi tehdä kuitenkin mahdollisimman hyvä foorumi, joten jos jokin harmittaa tai jotai pitäisi muuttaa niin kerro se tänne  8).

13
Kryptokeskustelu.org / Säännöt
« : To 19.07.2018 klo 16:13:47 »
1. Vältä turhaa spämmiä ja saman aiheen tyrkyttämistä/pakottamista muille käyttäjille, sekä useamman samaan aiheeseen liittyvän topicin avaamista.

2. Kunnioita käyttäjien anonymiteettiä, äläkä vihjaile mitään nimimerkkien takana olevista henkilöllisyyksistä.

3. Noudatetaan Suomen lakia. Tähän sisältyy myös muiden nimimerkkien kunnioitus. Jätä siis halventavat, rasistiset ym. "läpät" kirjoittamatta.

Sääntöjen rikkomisesta seuraa bannit ja asiattomat viestit pyritään poistamaan mahdollisimman pian. Voit myös itse ilmoittaa asiattomasta viestistä "ilmoita valvojille"-kohdasta.

Pyritään pitämään keskustelu asiallisena mutta samalla rentona.

14
Kryptokeskustelu.org / Tervetuloa Kryptokeskustelu.org:iin!
« : To 19.07.2018 klo 15:46:13 »
Kryptovaluuttoihin sijoittaminen ja kiinnostus kryptoja kohtaan kasvaa jatkuvasti. Olen itse ollut mukana näissä noin vuoden ajan ja varsinkin alkuvaiheessa olisi hyvä ja selkeä, anonyymi mutta moderoitu ja suomenkielinen keskusteluforumi tullut tarpeeseen. Nyt kun oikeista töistä on lomaa niin jaksoin/ehdin pykätä tämän forumin pystyyn. En ole todellakaan mikään tietotekniikan asiantuntija (tämä on ensimmäinen koskaan perustamani sivusto) joten pahoittelut jo etukäteen jos siltä saralta löytyy jotain parannettavaa. Yv:llä tai tänne voi mua infota niistä.

Tällä hetkellä tämä on yhden ihmisen vapaa-aikaan nojautuva omakustanteinen projekti. Toivottavasti kuitenkin saadaan väkeä sen verran että lisäavulle ja -kapasiteetille tulee tarvetta. Mainoksia tulee ehkä näkymään sivustolla jossain vaiheessa, ja käyttäjälle kryptokeskustelu.org tulee aina olemaan maksuton eikä lisäominaisuuksia tms. ole ostettavissa.

Kryptokeskustelu.org:n perustaksi valikoitui Simple Machines Forum, koska olen itse kahdessa tällaisessa forumissa aktiivinen käyttäjä/lukija, ja todennut sen nimenomaa käyttäjällä helpoksi ja myös puhelimella simppeliksi käytettäväksi.

Rekisteröitykää, kirjoittakaa ja lukekaa, eikä linkin levittäminenkään ympäri nettiä ole huono vaihtoehto. Koitetaan saada tästä keskustelupaikka missä kaikki viihtyisi ja saisi jeesiä sekä mielipiteitä kryptoihin liittyen.

Ps. On jokaisen lukijan omalla vastuulla antaa painoarvoa käyttäjien kirjoituksille. Muista että vastuu omasta sijoittamisessasi on itselläsi. Tutki ja tee päätökset itse.

Sivuja: 1