Kryptokeskustelu.org
- Kaikki kryptovaluutoista -


Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Markettilippis

Sivuja: 1
1
Tehdään oma topic kun turhan kattava juttu pieniin uutisiin :kippis: :

Kryptotalvi jäädytti bitcoinin, miltä uusi vuosi näyttää? Asiantuntijat ennustavat: Käyttö lisääntyy, teknologia etenee ja uusi mahdollinen kupla näköpiirissä

Viisi vaikuttajaa arvioi Ylelle lohkoketjualan tulevaisuuden näkymiä. Kyselyyn vastasivat muun muassa litecoinin perustaja Charlie Lee ja Lightning Labsin toimitusjohtaja Elizabeth Stark.

Vuosi 2018 tarjosi kylmää kyytiä kryptovaluuttoihin sijoittaneille, kun tunnetuimman kryptovaluutan bitcoinin hintakupla puhkesi.
Joulukuussa 2017 bitcoinin vaihtokurssi kävi lähes 20 000 dollarissa. Nyt yksi bitcoin maksaa alle 4 000 dollaria.

Muut kryptovaluutat luisuivat perässä. Tammikuun 2018 huipulla kaikkien kryptovaluuttojen yhteenlaskettu markkina-arvo oli noin 830 miljardia dollaria. Vuoden viimeisenä päivänä luku oli sulanut vajaaseen 130 miljardiin dollariin.

Kun vuosi sitten elettiin kryptohuumaa, niin nyt alalla puhutaan kryptotalvesta.

Yle kysyi joulukuun alussa teknologiatapahtuma Slushissa vierailleilta viideltä lohkoketjualan vaikuttajalta heidän näkemyksiään alan tilanteesta.

Hintalaskusta oli hyötyäkin

Monet pikavoittoja tavoitelleet piensijoittajat menettivät viime vuonna paljon rahaa. Alan vaikuttajat arvioivat silti, että huuman haihtuminen on ollut eduksi lohkoketjuteollisuudelle.

Virtuaalivaluuttojen lisäksi lohkoketjuteknologiaa voi hyödyntää esimerkiksi tietokonepeleissä, sosiaalisen median palveluissa, tuotteiden toimitusketjujen seurannassa ja äänestämisessä.

Projektihautomo ConsenSysin sijoitusjohtaja Kavita Gupta arvioi, että kryptojen hintaromahdus on poistanut turhia projekteja, joiden perustajat halusivat ainoastaan kerätä rahaa laskemalla liikkeelle uusia kryptorahakkeita.

– Tämä on antanut monille sijoittajille syyn vaatia lisää vastuunkantoa ja läpinäkyvyyttä yrityksiltä, Gupta sanoo.

ConsenSys itsekin on joutunut vaikeuksiin kryptotalven takia. Lohkoketjualaa seuraava Coindesk-sivusto (siirryt toiseen palveluun) kertoi joulukuun alussa, että ConsenSys aikoo irtisanoa 13 prosenttia henkilökunnastaan. Yhtiöllä on noin 1 200 työntekijää.

Verkkojen hitausongelmiin odotetaan ratkaisuja

Lohkoketjualalla odotetaan edelleen laajojen ihmisjoukkojen käyttämän läpimurtosovelluksen tuloa markkinoille. Alalla on tiedostettu, että yksi lohkoketjuteknologian pahimmista pullonkauloista on verkkojen hitaus.
Pääomasijoitusyhtiö Pantera Capitalin sijoitusjohtaja Joey Krug kertoo, että lohkoketjut voivat tällä hetkellä käsitellä vain 10–15 arvonsiirtoa sekunnissa. Esimerkiksi maksukorttiyhtiö Visa kykenee useisiin tuhansiin siirtoihin sekunnissa.

Haasteena lohkoketjujen nopeuttamisessa on se, kuinka avointen hajautettujen tietokantojen turvallisuus voidaan taata, kun siirtojen lukumäärää kasvatetaan.

– Ensi vuoden loppuun mennessä tulevat teknologiset ratkaisut mahdollistavat siirtomäärien kasvattamisen satoihin kappaleisiin sekunnissa. Kun skaalautuvuusongelmat alkavat ratketa, niin näemme sovelluksia, joita ihmiset käyttävät päivittäin, Krug ennustaa.

Krug pitää mielenkiintoisena sovelluksena esimerkiksi Originia, joka on jakamistalouden mahdollistava protokolla.
– Sen avulla voit esimerkiksi vuokrata talosi vertaisverkossa Airbnb:n sijaan. Originin palvelumaksut ovat käyttäjille huomattavasti edullisemmat kuin Airbnb:llä.

Bitcoin-siirtojen nopeuttamiseksi kehitetään lohkoketjun päälle ohjelmoitua maksuprotokollaa Lightning Networkia eli salamaverkkoa, joka vauhdittaa bitcoin-siirtoja käyttäjien välisten maksukanavien avulla. Siirrot kirjataan bitcoin-lohkoketjuun vasta kun kanava suljetaan.

Salamaverkko on kasvanut tänä vuonna nopeaa tahtia. Vuoden alussa verkon muodostavia solmuja oli vain joitakin kymmeniä. 1ML -sivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan joulun alla solmuja oli jo yli 4 600. Verkon laajentumisen odotetaan jatkuvan ensi vuonna.

Käytettävyys paranee

Toinen este kryptovaluuttojen laajalle käyttöönotolle on ollut nykyisten käyttöliittymien kankeus.

Salamaverkkoa kehittävän Lightning Labsin toimitusjohtaja Elizabeth Stark kertoo, että yksi heidän tavoitteistaan on kehittää kännyköihin ja verkkoselaimiin käyttöliittymät, joiden avulla käyttäjät voivat tehdä bitcoin-siirtoja napin painalluksella.

– Jatkossa yhä useammat yritykset hyväksyvät maksuja salamaverkon kautta. Ihmiset kehittävät pelejä ja verkkosivuja, joissa voi tehdä arvonsiirtoja salamaverkon avulla, Stark sanoo.

Myös Pantera Capitalin Joey Krug katsoo, että kryptovaluuttojen lähettäminen toisille käyttäjille helpottuu huomattavasti. Tällä hetkellä siirroissa käytetään osoitteita, jotka koostuvat pitkistä numero- ja kirjainsarjoista.

– Jatkossa ihmiset voivat lähettää kryptoja esimerkiksi osoitteeseen joeykrug.eth pitkän osoitteen sijaan. Tämä olisi mahdollista jo nyt, Krug sanoo.

Vuonna 2011 perustetun kryptovaluutta litecoinin keksijä Charlie Lee arvioi, että kryptorahakkeiden säilytystä ja käyttöä helpottavat laitteet yleistyvät ensi vuonna.

Lee nostaa esimerkeiksi taiwanilaisen älypuhelinvalmistaja HTC:n uuden Exodus-puhelimen, jossa on eristetylle mikrosirulle sijoitettu kryptovaluuttalompakko sekä luottokortin muotoisen CoolWallet-kryptolompakon, jolla saa bluetooth-yhteyden kännykkään.

– Uskon, että tulevaisuudessa kaikki uudet kännykät sisältävät kryptolompakon aivan kuten ne nyt varustetaan kameroilla. Se tapahtunee muutaman vuoden päästä, Lee sanoo.

Raketoivatko hinnat jälleen ylös?

Virtuaalivaluuttojen voimakkaasti heiluvien vaihtokurssien kehitystä on mahdoton ennustaa.

Viime vuonna ei nähty ensimmäistä kertaa, että 10-vuotiaan bitcoinin arvo tulee rytinällä alas. Kryptovaluutan lyhyessä historiassa vaihtokurssin jyrkät nousut ja laskut ovat seuranneet toisiaan.

Siksi monet alan vaikuttajista ovat optimistisia hintakehityksen suhteen pitkällä aikavälillä.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun näen karhumarkkinan eli hintojen laskun. Palautuminen kestää jonkin aikaa, ehkä vuosia. Tämä on normaalia kryptovaluutalle, Charlie Lee toteaa.

Sijoitusjohtajat Joey Krug ja Kavita Gupta arvioivat, että vaihtokurssit kääntynevät nousuun vuoden 2019 lopun ja vuoden 2020 puolivälin tienoilla.

Pantera Capitalin sijoitusjohtaja Joey Krugin mukaan syynä tähän ovat ensi vuonna avautuvat uudet kauppa- ja säilytyspalvelut. Niiden kautta institutionaaliset sijoittajat, kuten eläke- ja vakuutusyhtiöt, pankit ja sijoitusrahastot, pääsevät rahasäkkeineen kryptomarkkinoille.

– Tällä hetkellä esimerkiksi Yhdysvalloissa monet instituutiot eivät voi sijoittaa kryptoihin, koska sääntely vaatii niitä säilyttämään kryptovarojaan säännellyn varainhaltijan hallussa. Tällaisia riittävän tasokkaita palveluja ei ole vielä, Krug sanoo.

Esimerkiksi New Yorkin pörssiä operoiva Intercontinental Exchange on avaamassa kryptovaluuttojen kauppa- ja säilytyspaikan nimeltä Bakkt. Uusimman tiedon mukaan sen tammikuulle suunniteltua avausta on tosin lykätty (siirryt toiseen palveluun), koska se ei ole saanut hyväksyntää Yhdysvaltain viranomaisilta.

Pantera Capital on yksi Bakktiin sijoittaneista tahoista. Krug muistuttaa, että kryptovaluuttoihin ei kannata sijoittaa kuin sen verran, minkä on valmis menettämään kokonaan.

Arvopaperitokeneista uusi kupla?

Yle kertoi marraskuussa, että sijoitusmarkkinoille on tulossa arvopaperitokeneita, jotka ovat uudenlaisia lohkoketjussa sijaitsevia digitaalisia arvopapereita.

Ne vastaavat teknisesti kryptovaluuttoja, mutta niiden arvo on sidoksissa johonkin konkreettiseen omaisuuteen tai kohteeseen. Arvopaperitokenit voivat edustaa esimerkiksi listaamattoman yrityksen osakkeita tai omistusosuuksia kiinteistöistä.

Kavita Gupta ja Joey Krug arvioivat, että tänä vuonna arvopaperitokeneista alkaa tulla iso juttu ja niiden liikkeeeseenlaskut valtavirtaistuvat vuonna 2020.

Älysopimuksia kehittävän Mattereumin toimitusjohtaja ja Ethereum-lohkoketjun julkaisussa mukana ollut Vinay Gupta arvioi, että startup-yritysten osakkeita vastaavista arvopaperitokeneista voi muodostua seuraava hintakupla lohkoketjualalle.

– Varhaisen vaiheen kasvuyrityksiin sijoittaminen on lähellä uhkapeliä. Riskialttiiden startup-yritysten osakkeiden tokenisointi on huono idea. Uskon, että tämä tulee selväksi 4–5 vuoden kuluessa, Vinay Gupta sanoo.

Vinay Guptan mukaan arvoltaan vakaisiin kohteisiin sidotut arvopaperitokenit puolestaan tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia sijoittajille.

– Voisit esimerkiksi sijoittaa osan omaisuudestasi tokenisoituun eteläamerikkalaiseen sademetsään, jonka haluat säilyttää koskemattomana. Luulen, että tästä voi tulla vallankumouksellinen trendi.

Linkki juttuun:
yle.fi/uutiset/3-10551088?origin=rss

2
Olen tässä viimeisen kuukauden aikana taas siirrellyt fiattia kryptoihin. Viikonloppuna homma jatkuu varsin maltillisella summalla (satasen ja kahden välistä). Mikä on tällä hetkellä eniten in?! :D  :moon:

3
Laitetaas omaa topiccia tulille kun kerrankin suomalainen media on tehny vähän kattavamman jutun kryptoista. Linkki MTV3:sen juttuun:
www.mtvuutiset.fi/artikkeli/asiantuntijat-varoittavat-bitcoinin-ja-muiden-kryptovaluuttojen-riskeista-olisi-ehka-hyva-kirjoittaa-niista-jotka-ovat-menettaneet-rahaa/7164398#gs.VBQSoBM

Se nyt on selvää että vähänkään riskipitoisemmassa leikissä häviäjiä on enemmän kuin voittajia, ja myös se että näistä ei kirjoiteta. Sankaritarinat kiinnostaa.

Sen sijaan yllätyksenä tuli itsellekin että käyttö vähentynyt:
Alun perinhän idea oli, että Bitcoinista tulisi vaihdon väline eli valuutta, jota voidaan käyttää nettikaupassa maksuvälineenä, jolloin sillä olisi tällainen hyödyllinen käyttötarkoitus. Silloin voisi olla perusteltua, että ihmiset saattaisivat haluta ostaa Bitcoineja tai muita kryptovaluuttoja käyttääkseen niitä sitten ostoksissa, Lehdonvirta sanoo.

– Mutta tämähän ei ole onnistunut: päinvastoin kryptovaluuttojen käyttö nettikaupassa on vähentynyt, ja myös niiden nettikauppojen määrä, jotka hyväksyvät kryptovaluuttaa, on tullut päinvastoin alaspäin.


Onkos tästä jollain kryptokeskustelijalla tarkempaa tietoa tai heittää linkkiä statistiikkaan?

Sen sijaan pankin housuun paskominen, huumekaupan (mitä on tehty iät ajat ja tullaan tekemään jatkossakin - tavat vain muokkautuvat ympäristön mukaan) mukaan vetäminen sekä kusetuksien (mitä on tehty iät ajat ja tullaan tekemään jatkossakin - tavat vain muokkautuvat ympäristön mukaan) mainitseminen on taas median tuttua fudia.

Mutta nyt kun on tultu kautta rintaman alas taas kymmenen pinnaa niin sopii hyvin päivän teemaan. Onko nykyisistä kolikoista (ml. BTC) mitään jäljellä 10v päästä, vai muokkautuuko tekniikka sellaiseksi että lopulta sillä ei ole nykyisten koliikeiden kanssa muuta yhteistä kuin perusajatus tekniikan takana?

4
Noniin ja sama homma uudelle kuulle. Joko härkämarkkinat näkyy vai rautakauppaan köysiostoksille? Tällä kertaa systeemi "Näytä tulokset vain äänestämisen jälkeen". Äänestämään siis :peukku:

5
Bitcoin / Bitcoinin asema kryptoykkösenä?
« : Pe 31.08.2018 klo 19:30:42 »
Mitäs mieltä muut on, porskuttaako Bitcoin kryptojen ykkösenä vielä kuinka kauan/ikuisesti vai tapahtuuko flippening vielä? Jotkut "asiantuntijat" huutelivat tätä vuotta vuodeksi jolloin Ethereum ohittaa Bitcoinin. Toisaalta huudeltiin kryptojen vuotta, icojen vuotta jne :D Näyttäisi nyt siltä että pikemminkin BTC parantelee asemiaan kun keväällä ETH ottikin hyvin kiinni.

6
Muut kryptovaluutat / Daneel (DAN)
« : To 30.08.2018 klo 12:23:44 »


IBM Watsoniin perustuva AI token, tavoitteena luoda "kryptomaailman Siri". Toisin sanoen kysy jotain kryptoista niin Daneel vastaa. Tiimi (ranskalainen suht tuntematon joukko) on kehittänyt tuotetta pitkin vuotta ja lupailevat tuotetta markkinoille lähikuukausina. Tämä seuraa projektin roadmappia. Ihan mielenkiintoisia videoita on jo julkaistu, esim. youtube.com/watch?v=QQoD6HnaWRA. Itse osallistuin ICO:oon alkuvuodesta pienellä siivulla lähinnä arpana mutta tokenit olen sittemmin myynyt. Daneel on silti jatkuvasti itsellä seurannassa ja todennäköisesti hyppään kelkkaan taas mukaan kun fiattia jostain irtoaa. Tiimi on aktiivinen Telegramissa ja tuote vaikuttaa hyvältä, lisäksi plussaa tiimin eurooppalaisuudesta. Lisäksi tuntuu että kuten Adhivessä, tässäkin kehitetään tuote oikeasti kuntoon ennen hypeä. Mutta toivottavasti se hype sitten myös tulee... ?

Kuten kaikissa pienen capin tuntemattomimmissa kolikoissa/tokeneissa, kannattaa tämänkin kanssa olla varovainen. Mutta jos etsii lottolappua niin kannattaa ainakin tutustua. Osto tapahtunee helpoiten HitBTC:n kautta.

Nettisivut: daneel.io/
CMC: coinmarketcap.com/currencies/daneel/
Yksi ICO-arvio: icobench.com/ico/daneel

7
Media ja some / Pieniä uutisia
« : La 11.08.2018 klo 11:44:19 »
Selain haastaa isompiaan vannomalla lohkoketjun nimeen – kryptovaluuttakauppa käy pian ilman liitännäisiä

Opera-selain yrittää nostaa osakkeitaan kryptovaluuttasijoittajien keskuudessa tarjoamalla uutta ominaisuutta työpöytäversiossaan, uutisoi The Next Web.

Operasta tulee ensimmäinen selain, jonka työpöytäversioon tulee tarjolle kryptorahalompakko. Näin ollen tarve kolmanten osapuolten liitännäisille katoaa.

Työpöytäversion lompakko on yhdistetty käyttäjän puhelimeen, jossa Operan Android-version kryptovaluuttalompakko on ollut käytettävissä jo kesäkuusta lähtien. Kryptokaupan voi tehdä työpöytäselaimessa, minkä jälkeen vahvistaminen tapahtuu biometrisesti puhelimen sormenjälkilukijalla.

Operan ethereum-kryptovaluuttaa tukeva mobiililompakko liitetään työpöytäselaimeen qr-koodin avulla.

"Uskomme, että lohkoketjuteknologia tulee mullistamaan internetin", sanoo Operan selainpomo Krystian Kolonra.

Operan mukaan kryptovaluuttaintegraatio on luvassa selaimen työpöytäversion käyttäjille "lähiaikoina".

tivi.fi/Kaikki_uutiset/selain-haastaa-isompiaan-vannomalla-lohkoketjun-nimeen-kryptovaluuttakauppa-kay-pian-ilman-liitannaisia-6735511

8
... samalla testaan tätä pirun hienoa äänestysominaisuutta :D Äänestysaikaa 7 päivää, katsotaan kuinka lähelle tämä vielä pieni mutta asiantunteva forumimne osuu :kippis:

9Ostelin Fusionia tuossa keväällä n. 2,30$ hinnoissa omaan folioon. Tämän jälkeenhän arvo kipusi tuonne hieman yli 9 dollariin mutta on taas laskenut ja tällä hetkellä sijoitukseni on hieman pakkasella.
Mieli tekisi ostaa lisää, mutta uskaltaako sitä? Roima dippi huipuista on johtunut ilmeisesti mainnetin myöhästymisestä (piti olla Q2:lla, mutta on nyt elo-syyskuussa) ja jokseenkin myös omaan silmään paskasta/epäselvästä infoamisesta. Hypeä ei juurikaan nostateta - mikä toisaalta on ihan hyvä tiettyyn pisteeseen saakka. Myöskään uusia pörssejä ei ole tullut, ja CEO DJ Qian sanoikin Telegramissa että hän ei niistä (pörssilistautumisista) tule maksamaan.

Edelleen Fusionin visio ja idea on ainutlaaatuinen, mikä toteutuessaan toisi todella isot profitit, lisäksi tiimi on raudanluja ja ainakin minussa luottamusta herättävä. Jokin tossa silti nyt herättävää epävarmuutta mistä syystä hintakin laahaa alhaalla. Mikä? Onko täällä muita Fusionin omistajia ja mitkä on fiilikset? Mainnetin jälkeen tokeneita lukitaan supreme nodeihin (vaatii 5000fsn:a) jonka voisi olettavan ainakin nostavan hintaa? Jotenkin vaan sellainen olo että mahtaako se mainnet tulla nytkään...

Edittiä:
Jos FUSION on muuten vielä tuntematon niin tässä muutama linkki mistä voi aloittaa tutustumisen... :
fusion.org
coinmarketcap.com/currencies/fusion/
medium.com/@fusionprotocol/latest
youtu.be/g8oj-2JLiX8

10
Yleistä ICO:sta / ICO
« : La 28.07.2018 klo 00:09:53 »
ICO (Initial Coin Offering) on periaatteessa joukkorahoitus, jossa kuka tahansa voi ostaa tokeneita/coineja ennen niiden listautumista kryptopörsseihin. Käytännössä ICO:ssa kerätään rahaa yrityksen kehittämisen ja toiminnan rahoittamiseksi. Huom! ICOissa ns. Skämmiin osumisen riski on suuri, tee oma tutkimuksesi äläkä lahjoita rahojasi kusetusprojekteihin! Kryptokeskustelu.org suosittelee aina lukemaan ICO:sta vähintään whitepaperin sekä tutustumaan somekanaviin (ainakin Telegram). Äläkä sijoita yhtään enempää mitä olet valmis menettämään. Kaikesta huolimatta ICO:t ovat mielestäni se, missä on vielä "helppoa" päästä kymmeniin- jopa satakertaisiin tuottoihin lyhyessäkin ajassa. Lue ICO-rating sivustoja, tutustu projektiin, lue some-kanavia... :moon:

ICOjen analysointeihin ja arvosteluihin keskittyneet itse käyttämäni sivustot:
icorating.com
icobench.com

Ja vielä infona:
http://www.finanssivalvonta.fi/fi/Tiedotteet/Lehdistotiedotteet/Pages/17_2017.aspx

11
Verottaja uudisti ohjeistuksensa kryptoihin toukokuun lopussa. Näin ollen krypto-krypto vaihdotkin on verotettavaa tuloa. Silti tappiota ei voi vähentää :D

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48411/virtuaalivaluuttojen-verotus/

Itsellä on tuon jälkeen ollut treidailut paussissa ja hodlailen nykyisiä kolikoita ainakin jonkun aikaa. Katsotaan nyt miten tuo ohjeistus toimii käytännössä/muuttavatko vielä jotain. Aika omituinen ja sekava paketti kaiken kaikkiaan.

12
Muut kryptovaluutat / Adhive (ADH)
« : Ma 23.07.2018 klo 10:04:45 »


Noniin laitetaas ensimmäisen kryptoihin liittyvä viesti ulos ja hieman tuntemattomasta päästä. Omasta lompakosta löytyy Adhiveä n. 30% siivulla, ja se onkin heittämällä viime aikojen kovin nousija omista omistuksista. Kyseessä on siis ansainta-alusta bloggaajille, fb, insta yms sisällöntuottajille, ja tuotteella on jo yli 20 000 käyttäjää. Tuote on siis jo ulkona, jota sitten parantelevat ja kehittelevät. Kannattaa tutustua. Todellinen low marketcapin tokeni jolla voi saada vielä kunnon tuotot. Toki riskit kulkevat sitten siinä samassa. Tällä hetkellä Adhiveä saa HitBTC:sta, Qryptosta ja Idexistä. DYOR.
Kannattaa aloittaa liittymällä Adhiven Telegramiin niin näkee kuinka ammattimaisesti projektin työntekijät vie tätä eteenpäin. Ainiin, ja on edelleen reilusti alle ICO-hinnan (0.1369$)  :moon:

Tuote:
https://adhiveplatform.com

Token:
https://adhive.tv

Yksi ICO-arvioista:
https://icobench.com/ico/adhive

Coinmarketcap:
https://coinmarketcap.com/currencies/adhive/

13
Kryptokeskustelu.org / Kehitysehdotuksia
« : To 19.07.2018 klo 16:26:04 »
Kryptokeskustelu.org on vasta alkuvaiheessa ja se tulee elämään teidän käyttäjien käytöksen ja toiminnan mukaisesti. Seurataan mm. eri osioita jatkuvasti, ja jos jokin coin tai tokeni on suosioltaan (viestien määrä, aloitettujen topicien määrä) suuri niin laitetaan se omaksi alaosioksi BTC:n ja ETH:n seuraksi.
 
Olen myös miettinyt lompakoiden ja pörssien irroittamisen kokonaan omiksi alueiksi alaosioineen, mutta toistaiseksi laitoin ne nyt "Yleistä kryptovaluutoista"-aiheen alle. Kuten todettua, muutetaan tämä jos viestien määrät ym. antavat siihen aihetta.

ICO:lle halusin oman alueen koska tuntuu että suomenkielisillä palstoilla noista ei oikein keskustelua ole, ja tuntuu että aihe on vaikea uusille sijoittajille. Pikemminkin porukka hyssyttelee icoista - ainakin siihen asti kunnes omat kolikot on turvallisesti hommattu.

Aika paljon tähän mennessä tehdyt osiot sekä forumin pohja ja asetukset pohjautuvat omiin kokemuksiin ja käyttöön. Tarkoituksena olisi tehdä kuitenkin mahdollisimman hyvä foorumi, joten jos jokin harmittaa tai jotai pitäisi muuttaa niin kerro se tänne  8).

14
Kryptokeskustelu.org / Säännöt
« : To 19.07.2018 klo 16:13:47 »
1. Vältä turhaa spämmiä ja saman aiheen tyrkyttämistä/pakottamista muille käyttäjille, sekä useamman samaan aiheeseen liittyvän topicin avaamista.

2. Kunnioita käyttäjien anonymiteettiä, äläkä vihjaile mitään nimimerkkien takana olevista henkilöllisyyksistä.

3. Noudatetaan Suomen lakia. Tähän sisältyy myös muiden nimimerkkien kunnioitus. Jätä siis halventavat, rasistiset ym. "läpät" kirjoittamatta.

Sääntöjen rikkomisesta seuraa bannit ja asiattomat viestit pyritään poistamaan mahdollisimman pian. Voit myös itse ilmoittaa asiattomasta viestistä "ilmoita valvojille"-kohdasta.

Pyritään pitämään keskustelu asiallisena mutta samalla rentona.

15
Kryptokeskustelu.org / Tervetuloa Kryptokeskustelu.org:iin!
« : To 19.07.2018 klo 15:46:13 »
Kryptovaluuttoihin sijoittaminen ja kiinnostus kryptoja kohtaan kasvaa jatkuvasti. Olen itse ollut mukana näissä noin vuoden ajan ja varsinkin alkuvaiheessa olisi hyvä ja selkeä, anonyymi mutta moderoitu ja suomenkielinen keskusteluforumi tullut tarpeeseen. Nyt kun oikeista töistä on lomaa niin jaksoin/ehdin pykätä tämän forumin pystyyn. En ole todellakaan mikään tietotekniikan asiantuntija (tämä on ensimmäinen koskaan perustamani sivusto) joten pahoittelut jo etukäteen jos siltä saralta löytyy jotain parannettavaa. Yv:llä tai tänne voi mua infota niistä.

Tällä hetkellä tämä on yhden ihmisen vapaa-aikaan nojautuva omakustanteinen projekti. Toivottavasti kuitenkin saadaan väkeä sen verran että lisäavulle ja -kapasiteetille tulee tarvetta. Mainoksia tulee ehkä näkymään sivustolla jossain vaiheessa, ja käyttäjälle kryptokeskustelu.org tulee aina olemaan maksuton eikä lisäominaisuuksia tms. ole ostettavissa.

Kryptokeskustelu.org:n perustaksi valikoitui Simple Machines Forum, koska olen itse kahdessa tällaisessa forumissa aktiivinen käyttäjä/lukija, ja todennut sen nimenomaa käyttäjällä helpoksi ja myös puhelimella simppeliksi käytettäväksi.

Rekisteröitykää, kirjoittakaa ja lukekaa, eikä linkin levittäminenkään ympäri nettiä ole huono vaihtoehto. Koitetaan saada tästä keskustelupaikka missä kaikki viihtyisi ja saisi jeesiä sekä mielipiteitä kryptoihin liittyen.

Ps. On jokaisen lukijan omalla vastuulla antaa painoarvoa käyttäjien kirjoituksille. Muista että vastuu omasta sijoittamisessasi on itselläsi. Tutki ja tee päätökset itse.

Sivuja: 1