Kryptokeskustelu.org
- Kaikki kryptovaluutoista -


Tuoreimmat viestit

1
Media ja some / Vs: Pieniä uutisia
« Uusin viesti kirjoittanut Wäinämöinen Ke 10.04.2019 klo 11:41:48 »
Bitcoinille vakava vastoinkäyminen? Louhintakielto uhkaa – ”saasteita ja resurssien tuhlaamista”

Kiinassa harkitaan uusia lakeja, jotka kieltäisivät kryptovaluuttojen louhinnan kokonaan. Syinä ovat louhinnan saastevaikutukset ja sen nielemät valtavat resurssit.

Louhintakielto liittyy Kiinan talouden suuria linjoja suunnittelevan NDRC:n (National Development and Reform Commission) raporttiin, joka sisältää ohjeistuksia kansallisen infrastruktuurin parantamiseksi, kertoo ZDNet.

Raportissa toiminta-aloja on jaettu muun muassa kannustettaviin, rajoitettaviin ja kokonaan pois karsittaviin. Kryptovaluuttojen louhinta on listattu karsittavien asioiden joukkoon. NDRC:n laatima lista on julkisessa tarkastelussa 7. toukokuuta asti.

Suurin osa maailman kryptolouhintaan tarkoitetuista farmeista sijaitsee Kiinassa.

Kiina kielsi vuonna 2017 krptovaluuttojen ico-rahoitukset (initial coin offering) ja sen jälkeen kryptovaluuttakauppa on kielletty kokonaan. Alan yritykset ovat joutuneet siirtymään muualle.

Myös muissa Aasian maissa kryptovaluutat ovat joutuneet suurennuslasin alle niihin liittyvien huijausten ja rikollisuuden vuoksi. Japani on kertonut asettavansa tiukat ehdot maahan mieliville kryptovaluuttapörsseille. Etelä-Korea on puolestaan sanonut, ettei sillä ole aikomuksia kieltää kryptovaluuttakauppaa kokonaan. Sen sijaan kauppojen läpinäkyvyyttä pyritään lisäämään.

https://www.tivi.fi/uutiset/tv/36d731e3-6c31-4641-b1a7-e69877a19760
2
Muut kryptovaluutat / Vs: Basic Attention Token + Brave-selain (BAT)
« Uusin viesti kirjoittanut Wäinämöinen Ti 9.04.2019 klo 12:15:35 »
Näyttää tulleen 43,7 BAT:ia (11 euroa) julkaisijana toimimisesta. Olisi kyllä ihan mukava jos ei tarvitsisi tuota Upholdia käyttää, mutta toisaalta ymmärtäähän sen että järjestelmää käytettäisiin varmasti väärin jos ei olisi mitään vahvistuksia. Saas nähdä koska mainoksetkin saadaan oikeasti käyttöön ja alkaa systeemi oikeasti toimimaan.
3
Media ja some / Vs: Pieniä uutisia
« Uusin viesti kirjoittanut Wäinämöinen La 30.03.2019 klo 10:14:29 »
Kryptovaluuttojen verotus muuttuu oikeudenmukaisemmaksi – Tappioista tulossa vähennyskelpoisia

Korkein hallinto-oikeus antoi perjantaina päätöksen, jonka mukaan virtuaali- eli kryptovaluutan vaihdossa euroihin sovelletaan tuloverolain luovutusvoittoa koskevia säännöksiä.

Verohallinto kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että päätös merkitsee muutosta aiempaan käytäntöön. Virtuaalivaluuttojen verotuksesta ei ole nimenomaisia verosäännöksiä.

Jatkossa kryptovaluutan myynnistä aiheutuvat tappiot ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että jos henkilö on ostanut esimerkiksi bitcoineja ja myy ne tappiolla pois, voi hän vähentää tekemänsä tappion verotuksessa.

Verotuksen epäkohta katoaa
Aiemmin verohallinto katsoi, että kryptojen myynnistä syntyneitä tappioita ei saa vähentää.

– Suurin asiakkaiden kokema epäkohta virtuaalivaluuttojen verotuksessa poistuu nyt tämän päätöksen myötä, Verohallinnon johtava veroasiantuntija Sami Varonen sanoo tiedotteessa.

KHO:n päätöksessä ei vielä ratkaistu tilannetta, jossa kryptovaluuttaa vaihdetaan toiseen kryptovaluuttaan.

Verottajan nykyisen linjauksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan virtuaalivaluutan käyttö missä tahansa tilanteissa realisoi sen arvonnousun verotuksen.

– Päätöksen valossa aiempi tulkinta vaihdon verottamisesta on kuitenkin entistä vahvemmin perusteltu, Varonen sanoo.

Verohallinto aikoo päivittää kryptovaluuttojen verotusta koskevaa ohjeistustaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10713145
4
Muu kryptovaluuttoihin liittyvä keskustelu / Vs: Coinbase Earn
« Uusin viesti kirjoittanut Wäinämöinen Ke 27.03.2019 klo 16:40:47 »
Stellar Lumens (XLM) lisätty Earniin: https://www.coinbase.com/earn/stellar/

Itse hyppäsin odotuslistalle, toivottavasti tulee nopeasti hyväksyntä tuohonkin mukaan niin saisi taas kivasti kympin lisää tuolle tilille.
5
Muu kryptovaluuttoihin liittyvä keskustelu / Coinbase Earn
« Uusin viesti kirjoittanut Wäinämöinen La 9.03.2019 klo 12:54:26 »
Onkos muut jo liittyneet? Kyseessä siis Coinbasen "opetusohjelma", jonka kautta katsotaan lyhyitä kryptovideoita ja vastataan yksinkertaisiin kysymyksiin jonka jälkeen saa hiukan kryptoja tililleen. Tällä hetkellä tarjolla $10 BAT, $3 ZEC ja $3 ZRX. Lisää hyvin todennäköisesti tulevaisuudessa.

https://www.coinbase.com/earn/
6
Ethereum / Vs: ETH hinta
« Uusin viesti kirjoittanut Kallu Ma 18.02.2019 klo 08:43:58 »
Kyl Ethereumia kannattaa olla. Tämän hetken nousut sementoi vahvasti 2. sijan
7
Ethereum / Vs: ETH hinta
« Uusin viesti kirjoittanut Wäinämöinen To 14.02.2019 klo 19:09:11 »
Lähinnä tosiaan tuo "omistan kokonaisen" se mikä tuohon ajoi, kun eihän tuolla vielä kuuhun mennä edes jos palautaan niihin aikaisimpiin huippuihin. Rahaa ei tietysti koskaan ole liikaa, mutta tonnilla ei vielä juhlita. Kieltämättä vähän outo "logiikka" todeta että 10x ei olisi mikään ihme, mutta kryptot on kryptoja :P

Uskon siinä mielessä kuitenkin Ethereumiin että se tuskin tulee ongelmistaan huolimatta mihinkään kuolemaan vaan keikkuu tuolla tunnettujen joukossa vielä pitkän tovin.
8
Muu kryptovaluuttoihin liittyvä keskustelu / Vs: Ilmoita airdropit tänne
« Uusin viesti kirjoittanut Markettilippis To 14.02.2019 klo 11:18:23 »
ICX:a saa 25kpl kun rekisteröi itsensä www.velic.io. Lisäksi osallistuu arvontaan missä voi voittaa:
1st prize / 1 winner 12,000ICX
2nd prize / 5 winners 4,000ICX
3rd prize / 10 winners 800ICX

Vaatii toki taas passin kuvan lähettämisen ja muut sähläykset :(
9
Muut kryptovaluutat / Vs: ICON (ICX)
« Uusin viesti kirjoittanut Jonz To 14.02.2019 klo 10:10:56 »
Iconissa ajattelee väkisinkin niitä -18 tammikuun 12 dollarin hintoja. Kaikki on kuitenkin projektin kohdalla ennallaan (hype vaan laantunut ja ilmat pihisseet pois) ja tosiaan isoa tukea takana, niin miksei vähintään noihin hintoihin pääsisi? Ja jos nyt saa tuhat ICX:a parilla sadalla, niin kyllä kaikilla kryptosijoittajilla tuommonen pompsi vähintään pitäisi olla.  Onko muuten stakettamisesta tietoa, koska tulossa? TG:ssä lueskelin että 12% vuosituottoa olisi tuolla tulossa mikä olisi kyllä varsin mukava.

Syyskuussa pitäisi stakingin olla mahdollista. Kannattanee ottaa tuohon vähän varoaikaa ja loppuvuodesta jos toimii niin hyvä juttu.
10
Muut kryptovaluutat / Vs: ICON (ICX)
« Uusin viesti kirjoittanut Markettilippis To 14.02.2019 klo 09:27:41 »
Iconissa ajattelee väkisinkin niitä -18 tammikuun 12 dollarin hintoja. Kaikki on kuitenkin projektin kohdalla ennallaan (hype vaan laantunut ja ilmat pihisseet pois) ja tosiaan isoa tukea takana, niin miksei vähintään noihin hintoihin pääsisi? Ja jos nyt saa tuhat ICX:a parilla sadalla, niin kyllä kaikilla kryptosijoittajilla tuommonen pompsi vähintään pitäisi olla.  Onko muuten stakettamisesta tietoa, koska tulossa? TG:ssä lueskelin että 12% vuosituottoa olisi tuolla tulossa mikä olisi kyllä varsin mukava.