Kryptokeskustelu.org
- Kaikki kryptovaluutoista -


Miten meni 2018 taloudellisesti mitattuna? Mitä suunnitelmia tälle vuodelle?

Poissa Wäinämöinen

 • Jr. Member
 • **
  • Viestejä: 71
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
  • Kryptovaluutta
Itse aloittelin viime vuonna oikeasti säästämään ja sijoittamaan ja paransin oman talouden seurantaa useammaltakin kantilta, ja koska otin hyvin, hyvin varovaisia tavoitteita niin ne tuli ja meni ohi niin että humahti - mikä ei luonnollisestikaan ole huono asia!  Loppuvuonna tuli toki vähän lasketeltua alaspäin, mutta kokonaisuudessaan sain kyllä rahatilanteen aika hyvälle kantille. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa omaisuuden kartuttamista.

2019 projekteja:
- käteiskassa kuntoon. Itsellä on aina ollut vähän se ongelma että raha polttaa tilillä ja taskussa, ja vaikka olen todennut nyt toimivaksi tuon rahan puskemisen sijoituksiin mistä niitä ei mielellään nosta kulujen johdosta, niin silti olisi hyvä olla käteispuskuria. Otan tavoitteeksi että kolmen kuukauden kulujen verran olisi rahaa tilillä kun vuosi seuraavan kerran vaihtuu.
- alan budjetoimaan kuluja paremmin, ja ehkä mikä vielä tärkeämpää pysymään tietyssä kuukausibudjetissa. Tiedän aika hyvin jo nyt minkä verran rahaa kuukaudessa menee elämiseen, mutta se on vähän liian helppoa laittaa satanen sinne ja toinen tänne (kts. edellinen kohta) jos sellaista löytyy, joten yritän löytää ratkaisun siihen että pysyisin paremmin siinä budjetissani.

- vähän varovaisempana tavoitteena pyrin kasvattamaan tulojani. Teen hommia freelance-pohjalta, joten tämä on (ehkä) helpommin toteutettavissa kuin palkkatöissä olevalla, toisaalta taas ei tarvita montaakaan heikompaa kuukautta ja koko idea kääntyy ihan päälaelleen. Omaa presenssiä olisi ajatus parantaa ja sitä kautta ehkä onnistua hankkimaan lisää parempia (lue: enemmän maksavia) asiakkaita ja tuota kautta sitten tienatakin hiukan enemmän.


Poissa Markettilippis

 • Ylläpitäjä
 • Full Member
 • *****
  • Viestejä: 159
  • Karma: +0/-0
  • Profiili
Tjaa.. Huonostihan se meni :D 2017 oli paljon parempi.

Positiivista: Talouden yhteistä rahaa jäi säästöön enemmän mitä aikoihin, ja ne ovat kasvaneet hitaasti  mutta varmasti matalariskisissä "varmoissa" rahastoissa. Näin ollen mitään suurempaa kuseen joutumista tässä tuskin on tiedossa, mutta eipä tällä rikastukaan.

Negatiivista:
a) "omaa rahaa" on kulunut helvetisti liikaa kaikkeen turhaan. Orastava taipumus uhkapeleihin pysynyt ennallaan ellei jopa pahentunut. Tuon rahan kun laittaisi aina jemmaan niin olisi elämä paljon helpompaa.

b) Kryptot on tänä vuonna luonnollisesti minullakin mennyt päin helvettiä. Näiden sotakassa on sulanut kovaa vauhtia. Tähän kun yhdistää sen että myin osakkeita alkuvuodesta siirtäessäni lisää kryptoihin keväällä, kun oltiin muka pohjilla, niin jälkiviisaana voi todeta että olipa helvetin huono ratkaisu. Tuolloin olisin naureskellut paskaisesti tämän hetkisille hinnoille :D Loppuvuodesta onneksi saatu vähän suuntaa käännettyä, osin yleisen markkinan nousun myötä + LINKki position avaamisen ansiosta joka on suorittanut ihan mukavasti viime ajat. Onneksi tuli ennen kuplan puhkeamista hyvää nousua ja jotain myytyäkin, eikä esim velkaa ole tullut näitä varten otettua niin mitään hirveää ei ole päässyt tapahtumaan. Mutta ei sitä äkkirikastumistakaan. Pahimmat sijoitusvirheeni olivat Fusion ja Adhive. Fusionionia ei ole enää (tajusin onneksi jossain kohtaa hypätä pois - silti tämä nyt taas näillä hinnoilla polttelee), mutta Adhiven lottopaskat on laskenut niin paljon että vituttaisi myydä. Pidetään lompsassa ja odotetaan ihmettä.

Vuosi 2019 odotukset:
Pörssi on koko vuoden epävarma tai rommaa isosti, sinne en laita mitään vuoteen pariin (tai en ainakaan osakkeisiin). Jos (toivottavasti kun - tämä olkoon itselle prioriteetti #1 vuonna -19) omaakin rahaa jää enemmän yli niin siirrän käteiskassaan ja ennenkaikkea kryptoihin. Uskon että kryptoissa pohja on nähty tai tullaan näkemään parin kk sisällä, jotenka kuukausittaiset siirrot on ihan jees jo aloittaa. Tulen sijoittamaan isommin ainakin LINKiin ja Iconiin.
Koska luulen olevani ennustajanero ja ajoittamisen mestari, olen pyöritellyt päässäni ajatusta että nyt vuosi kaksi kryptoista otetaan kunnon nousut, jotka sitten siirretään tämän jälkeen osakkeisiin jotka tuolloin ovat pohjilla :D Mikä voisi mennä pieleen?!
All in


Poissa Kallu

 • Newbie
 • *
  • Viestejä: 29
  • Karma: +1/-0
  • Profiili
Mä hyppäsin kryptojen kyytiin noin vuosi sitten ja takkiin on tullut isosti. Kannabisosakkeet nekin laskenut... Ei siinä, "touhurahaa" tämä mulla kaikki on ja tiedossa on alusta alkaen että todennäköisemmin ne häviän kun voitan.